De politie doet onderzoek in Houten
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Man omgekomen bij schietincident Houten, politie zoekt dader

In Houten is bij een schietincident een 37-jarige man omgekomen. De schietpartij vond rond 05.30 uur plaats op een parkeerplaats in een woonwijk. De dader of daders zijn nog voortvluchtig. Er is ook geen signalement bekend, zegt de politie.

Er zijn veel agenten aanwezig in Houten. De recherche is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. De straat is ruim afgezet, meldt RTV Utrecht. De politiehelikopter zocht vanochtend boven Houten en er werden speurhonden ingezet, maar er is niemand gevonden.

Omwonenden schrokken wakker van meerdere harde knallen, zeggen ze tegen de omroep. Buurtbewoners die naar buiten gingen om te kijken wat er aan de hand was, zagen iemand geknield naast het slachtoffer zitten.

Bekijk hier de eerste beelden:

Man doodgeschoten in Houten

Twee ambulances werden opgeroepen, maar de hulpdiensten konden niets meer doen voor het slachtoffer. Wat er aan het incident voorafging is nog niet bekendgemaakt. Volgens het AD is het slachtoffer een man wiens ouders in de straat wonen waar de schietpartij gebeurde.

Omdat de schietpartij zich op straat afspeelde, biedt Slachtofferhulp hulp aan mensen die het incident hebben zien gebeuren.

Advertentie via Ster.nl