NOS Voetbal

'Geloof' sleutelwoord AZ, dat zonder Karlsson op Europese ommekeer mikt

AZ-coach Jansen houdt ommekeer voor mogelijk: 'Omdat we erin geloven'

Hij herhaalde het een paar keer, zodat er geen enkele twijfel over bleef bestaan. Ja, AZ gelooft volop in een ommekeer tegen Anderlecht, donderdagavond, in de returnwedstrijd in de kwartfinales van de Conference League. Waarom zouden de Alkmaarders niet alsnog een ronde verder kunnen komen?

Natuurlijk wordt het vanwege de 2-0 achterstand een flinke klus, beaamde trainer Pascal Jansen. Hij put echter vertrouwen uit een recente comeback in de Engelse competitie, ten koste van koploper Arsenal.

Jansen: "De aanstaande, mogelijke kampioen in de Premier League stond met 2-0 voor tegen West Ham en vervolgens wordt het in die wedstrijd ook nog 2-2. In het voetbal is het niet uitgesloten dat je twee doelpunten maakt en zelf niets meer incasseert. Dat zou morgen een verlenging betekenen."

Streep door Karlsson

AZ heeft al laten zien tot een huzarenstukje in staat te zijn, vond Jansen. "We hebben wel meer wedstrijden gehad dat je in de rust met 2-0 achterstaat en dat je nog een goed resultaat haalt. En we hebben tegen de nummer twee van Italië (Lazio, red.) over twee wedstrijden vier doelpunten gemaakt."

Eén ding is zeker: AZ moet het stellen zonder sterkhouder Jesper Karlsson. De Zweed, die in de Conference League dit seizoen twee keer scoorde en vier assists leverde, is nog niet voldoende hersteld van een bovenbeenblessure.

Hoewel hij voor de eerste wedstrijd tegen Anderlecht een vraagteken was, kwam Karlsson in Brussel tot een invalbeurt. Na afloop bleek dat hij toch nog klachten had, waardoor hij afgelopen weekend ook het competitieduel met Fortuna Sittard moest missen.

"Ik heb geen spijt dat ik hem vorige week heb ingebracht", zei Jansen. "Wat de medische staf betreft, was het verantwoord. Maar toen hij uit de wedstrijd kwam, zijn de klachten aangehouden en helaas is het niet verbeterd."

Voor Jesper Karlsson komt het duel met Anderlecht te vroeg

"Jesper is een belangrijke speler voor ons, maar dus geen optie. Ik heb het volste vertrouwen in de jongens die morgen het veld opgaan om de klus te klaren", vervolgde Jansen, voordat hij nog een laatste keer benadrukte dat AZ een goed resultaat écht voor mogelijk houdt.

"Alle geloof is aanwezig. Niet omdat het moet, maar omdat we erin geloven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl