NOS Sport

Brouwer neemt goede vorm uit Houston niet mee naar Barcelona en verliest

Tennisser Gijs Brouwer is in de eerste ronde van het graveltoernooi van Barcelona uitgeschakeld. De nummer 121 van de wereld legde het af tegen de Argentijn Pedro Cachín, de nummer 69 van de wereld: 3-6, 5-7.

Gijs Brouwer

Brouwer slaagde er zo niet in om zijn sterke optreden van eerder deze maand in Houston een passend vervolg te geven. Dankzij drie overwinningen op hoger aangeslagen spelers reikte hij begin deze maand tot de halve finales, waarin de Amerikaan Frances Tiafoe hem versloeg.

Waar Cachín zijn opslagbeurten telkens eenvoudig binnenhaalde, had Brouwer daar keer op keer moeite mee. Cachín, die zes challengertoernooien op gravel op zijn naam heeft staan, brak Brouwer op 2-1 en deed dat op 5-3 nog eens.

Na een vroege break aan beide kanten ging het in set twee lang gelijk op. Cachín zette Brouwer, die tot nu toe alle vijf zijn eersterondepartijen bij een ATP-toernooi had gewonnen, weer onder druk bij 5-5. Na nog een break won de Argentijn de partij.

Van de Zandschulp en Djokovic

De tennissers zijn net begonnen aan het gravelseizoen, dat vanaf 28 mei zijn climax beleeft met Roland Garros. Deze week zijn er behalve in Barcelona ook toernooien in München en Banja Luka.

In München verdedigt Botic van de Zandschulp zijn finaleplaats van vorig jaar en in Banja Luka is Tallon Griekspoor al uitgeschakeld. Novak Djokovic is daar als eerste geplaatst, maar kampt met elleboogproblemen. "Voelt niet goed aan", liet hij vandaag weten.

Djokovic maakt zich zorgen: 'Mijn elleboog voelt niet goed aan'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl