In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw incident in Purmerend: explosie en brand bij woning

In de Weverstraat in Purmerend is vannacht opnieuw een aanslag geweest. Rond 01.15 uur was er een explosie bij hetzelfde huis waar donderdagavond ook al een schietpartij was, schrijft NH Nieuws.

De voorvallen zouden te maken hebben met een "crimineel conflict", maar de criminelen hebben het volgens de politie op het verkeerde huis voorzien. Een politiewoordvoerder zegt tegen de NOS dat de bewoners niets met het conflict te maken hebben.

'Niet te bevatten'

Voor Brian Meyer uit Purmerend is de zwartgeblakerde voorgevel het beeld van de nachtmerrie die hij de afgelopen nachten heeft beleefd. Zijn vriendin en haar dochtertje wonen in het getroffen huis.

Hij slaapt er ook vaak, ook de beide keren dat het huis werd aangevallen. "Het is vreselijk, niet te bevatten", vertelt Brian geschrokken aan NH Nieuws. "Het enige wat ik vannacht hoorde was geschreeuw en vuur. Ik ben niet wakker geworden van een knal. Het schreeuwen was harder."

Op het moment dat Brian wakker werd, kwamen er volgens hem vlammen van zo'n anderhalve meter hoog uit de voorgevel. "En heel veel rook."

Hij sliep aan de achterkant en samen met zijn vriendin hebben ze met een emmer eerst het vuur proberen te blussen. "We zijn rustig gebleven." Na het blussen zijn ze via het dakterras van de buren naar beneden gehaald.

Hij snapt niet waarom het huis van zijn vriendin doelwit is. "Ik denk dat ze de verkeerde deur hebben. Ik vind het belachelijk. Meer dan belachelijk. Onvoorstelbaar. Je bedenkt het niet."

Opnieuw aanslag op woning Purmerend: Dit komt 'out of the blue'

Het incident van vannacht is het vijfde in korte tijd in de gemeente. Het begon dinsdagavond met een schietincident in Middenbeemster, een dorp in de gemeente Purmerend. Een dag later raakte een woning aan de Purmerendse Boeierstraat beschadigd door kogelinslagen. Daar werd ook vuurwerk afgestoken.

Donderdag werd de woning waar vannacht dus ook een explosie plaatsvond beschoten en vrijdagochtend ging er een explosief af bij een andere woning in Middenbeemster.

De politie wil niet zeggen of de bewoners van de andere huizen die onlangs door geweld werden getroffen in Purmerend en Middenbeemster wel betrokken zijn bij het conflict.

Dit is een redelijk rustige buurt, maar voorlopig ga ik niet met een gerust hart slapen

Buurman Weverstraat

De buurman van de woning waar vannacht de explosie was is ook flink geschrokken. "Voorlopig ga ik niet met een gerust hart slapen", zegt hij tegen NH Nieuws. "Dit is een redelijk rustige buurt. Ik hoop dat de gemeente ook zijn verantwoordelijkheid snel gaat oppakken en gauw met de buurtbewoners in gesprek gaat over wat het plan wordt om de mensen weer een veilig gevoel te geven."

Camera's in de buurt

Vanwege de reeks incidenten heeft de gemeente Purmerend vrijdag op een aantal plekken camera's geplaatst. Dat gebeurde onder meer in de Weverstraat en in Middenbeemster.

Volgens een woordvoerder van de politie "moet de camera in de Weverstraat het incident van vannacht gefilmd hebben, maar zijn de beelden nog niet allemaal bekeken". De politie roept getuigen op zich te melden.

Zaterdag werd in Amsterdam een 20-jarige man aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de reeks geweldsincidenten in Purmerend. De politie zei toen meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Advertentie via Ster.nl