Twente vindt drie keer het net, maar Utrecht pakt de volle buit

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Twente

FC Twente wist liefst drie keer te scoren in Utrecht, maar stapte toch als verliezer van het veld in de Galgenwaard. De thuisploeg zegevierde door een geldige goal van Sander van de Streek met 1-0.

De drie Twentse treffers bleken wegens buitenspel onreglementair, al scheelde het drie keer bijzonder weinig. Door de nederlaag staat Sparta Rotterdam nu vijfde, de Tukkers op een punt een plek lager.

Bekijk hieronder de stand in de eredivisie en de reacties na de wedstrijd.

Utrecht startte voortvarend met kansen voor Mark van der Maarel (redding Lars Unnerstall) en Victor Jensen (over). Niet veel later ging er een streep door een goal van Joshua Brenet na eerder buitenspel van Ricky van Wolfswinkel.

Twente juichte halverwege de eerste helft opnieuw tevergeefs. Sem Steijn dacht de gevierde man te zijn, maar ditmaal gooide ploegmakker Vaclav Cerny roet in het eten.

Op slag van rust kwam Utrecht opnieuw dicht bij de 1-0. Uit een voorzet van Othmane Boussaid kopte Anastasios Douvikas maar net over.

Ook derde treffer Twente afgekeurd

In de tweede helft zat het Twente voor de derde keer niet mee. Van Wolfswinkel scoorde op aangeven van Gijs Smal, maar bleek bij het begin van de aanval nipt buitenspel te staan.

Utrecht stuurt 'bloemen richting Zeist', Twente ziet duel als 'schrijnend'

Zo werd het niet de middag van Twente. Helemaal niet toen Van de Streek twintig minuten voor tijd een matige trap van Unnerstall oppikte, Michel Vlap aftroefde en vervolgens afrondde.

Twente, dat volgende week Sparta ontvangt, verloor zo voor het eerst sinds eind februari in de eredivisie, terwijl nummer zeven Utrecht na de zege bij Groningen wederom drie punten kon bijschrijven.