FC Twente-vrouwen voorkomen bekerfinale tussen PSV en Jong PSV

De bekerfinale in het vrouwenvoetbal gaat dit seizoen tussen FC Twente en PSV. De ploeg uit Enschede voorkwam een Eindhovens onderonsje door in de halve finale met 0-2 te winnen van Jong PSV.

Zaterdag plaatste het eerste elftal van PSV zich al voor de eindstrijd in Den Haag door ADO met 1-4 te kloppen.

Jong PSV krijgt een hoekschop niet weg, Kim Everaerts (12) staat klaar om de 0-1 binnen te schieten

Jong PSV had voor een opmerkelijke finale kunnen zorgen, maar de belofteploeg was duidelijk een maatje te klein voor eredivisie-koploper Twente. Bij rust stond het al 0-2 op De Herdgang: verdedigers Kim Everaerts en Marit Auee scoorden uit hoekschoppen.

In de tweede helft speelde de wedstrijd zich grotendeels op de Eindhovense helft af, maar de talenten van PSV konden nog meer tegentreffers voorkomen.

Finale op 18 mei

Jong PSV had de halve finale bereikt door eredivisieclubs vv Alkmaar en Telstar te verslaan. De kampioen uit de beloftencompetitie was de enige belofteploeg van de 95 deelnemers aan de beker.

FC Twente won de beker voor het laatst in 2015. PSV stond bij de laatste twee edities in de finale. In 2021 werd gewonnen van ADO Den Haag, een jaar later bleek Ajax te sterk. De finale van dit jaar wordt op Hemelvaartsdag (18 mei) gespeeld.