Negatieve hoofdrol Cillessen in door Vitesse gewonnen Gelderse derby: 1-4

Bekijk de samenvatting van NEC - Vitesse

De zestigste Gelderse derby in eredivisieverband is een prooi geworden voor Vitesse. De Arnhemmers zegevierden in Nijmegen met 1-4, mede door geschutter van NEC-doelman Jasper Cillessen.

De Oranje-international, eind maart nog onder de lat tegen Frankrijk en Gibraltar, ging twee keer gruwelijk in de fout. Alleen in de eerste helft kostte hem dat een doelpunt.

Cillessen ging na een terugspeelbal dribbelend richting de zijkant, maar Mohamed Sankoh ontfutselde hem de bal en legde terug op Kacper Kozlowski. De Pool tikte vervolgens simpel binnen.

Bekijk hieronder de reactie van Cillessen na afloop van de wedstrijd.

Cillessen na geblunder: 'Excuses aan NEC-supporters'

Op dat moment stond het al 0-1 door een doelpunt van Matús Bero, die vanaf de rand van het zestienmetergebied mocht uithalen. Cillessen moest zich strekken en gewonnen geven.

NEC, zonder de nog niet fitte Oussama Tannane, had bijna een snel antwoord paraat. Elayis Tavsan stuitte echter op Vitesse-doelman Kjell Scherpen, die op slag van rust ook Ibrahim Cissoko van scoren afhield.

Bijna fatale uitworp

Na rust blunderde Cillessen opnieuw. Een uitworp van de keeper belandde zo in de voeten van Kozlowski, die op zijn beurt de lat raakte. Bero maakte in de rebound wel een goal, maar de in het spel betrokken Sankoh stond eerder buitenspel.

Nadat Lasse Schöne uit een vrije trap de paal had geraakt, liep Vitesse nog verder uit. Bart van Rooij (eigen doelpunt) en Ryan Flamingo zorgden voor de Arnhemse doelpunten. Tussendoor redde Dirk Proper de Nijmeegse eer.

Voor Vitesse, dat na een zwakke serie vorige week Go Ahead Eagles met 2-0 versloeg, kwam de volgende overwinning als geroepen in de strijd tegen degradatie. NEC blijft tiende.