NOS SportAangepast

Turnsters Thorsdottir en Visser kunnen niet meestrijden om EK-medailles in meerkampfinale

Thorsdottir en Visser kunnen niet meestrijden om EK-medailles op meerkamp

Turnsters Eythora Thorsdottir en Naomi Visser hebben zich bij de EK in het Turkse Antalya niet kunnen mengen in de strijd om de medailles op de meerkamp. Thorsdottir eindigde in de finale als zesde, Visser als zevende. De Britse Jessica Gadirova veroverde het goud.

Visser had zich nog als vierde voor de finale geplaatst. De 21-jarige allrounder (zevende bij de Europese Spelen van 2019, negende bij de EK van 2021, vijfde bij de WK van 2021 en zesde bij de EK van 2022) kon daarin geen moment meestrijden om de medailles.

Visser begon goed op sprong, maar daarna ging het mis. Ze miste twee combinaties op brug, viel van de balk en maakte op vloer een pirouette-combinatie niet. Visser krijgt deze week nog kansen om wel een medaille te veroveren. Ze mag zich namelijk nog gaan opmaken voor twee toestelfinales, op vloer en brug.

Thorsdottir (negende bij de Spelen van 2016) werd de afgelopen jaren geplaagd door blessures. Vrijdag ging ze vanwege haar pijnlijke enkels steeds moeilijker lopen. Toch was haar meerkamp beter dan die van woensdag, toen ze achtste werd in de kwalificatie.

Goud voor Britse dankzij sterke oefening op vloer

De achttienjarige Gadirova won bij zowel de EK van 2021 als de WK van vorig jaar brons op de meerkamp. Op die toernooien pakte ze ook medailles op vloer en sprong.

De top-3 van de kwalificatie, Gadirova, Zsófia Kovács (meerkampzilver bij de EK van 2017) en Alice D'Amato (tweelingzus van de in Antalya afwezige titelhouder Asia) maakte er een spannende finale van.

Op het laatste toestel, vloer, moest Gadirova 0,600 goedmaken op Kovács en dat lukte haar met een fraaie oefening.

Jessica Gadirova in actie bij de EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl