In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS NieuwsAangepast

Drie aanhoudingen bij grote politieactie naar ondermaatse vis in Vlissingen

In Vlissingen zijn bij een grote politieactie vannacht drie vishandelaren aangehouden. Zij worden verdacht van handel in ondermaatse vis, oftewel vis die niet voldoet aan de minimale lengte.

Kort na middernacht deed de politie invallen op vijf vissersschepen die bij de vismijn in Vlissingen waren afgemeerd. Alle bemanningsleden op de viskotters zijn door de politie staande gehouden en gefouilleerd.

"Wij zochten naar zwarte vis. Dat betekent vis die ondermaats is en buiten alle boeken om aan land wordt gebracht", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Zeeland.

Jonge vissen kunnen niet voortplanten

Bij de actie werden 150 agenten ingezet. Het onderzoek naar de ondermaatse vis is al driekwart jaar gaande.

Uit eerder onderzoek van de milieuafdeling van de landelijke recherche kwam naar voren dat er ondermaatse vis werd gevangen, zegt de woordvoerder. Een deel van die vis ging volgens dat onderzoek niet naar de visafslag, maar werd illegaal verhandeld.

"Je mag natuurlijk niet op deze manier vissen. Maar belangrijker nog: het ecologisch evenwicht wordt negatief beïnvloed. Die jonge vissen ga je toch vangen en dat betekent dat ze zich niet meer kunnen voortplanten."

Voor de bemanningsleden van de schepen geldt dat ze niet als verdachten worden gezien, maar ze zullen wel worden verhoord. Het onderzoek naar de schepen en hun lading loopt nog.

Advertentie via Ster.nl