De omgevallen containers met dubbeltjes
NOS Nieuws

Dieven ervandoor met 2 miljoen dubbeltjes in Philadelphia

In de Amerikaanse stad Philadelphia hebben dieven 200.000 dollar aan dubbeltjes buitgemaakt bij een vrachtroof. De daders braken de vrachtwagen open waarmee de 10-centmunten van de Munt in de stad naar de staat Florida gebracht hadden moeten worden.

De chauffeur had zijn kostbare lading 's avonds opgehaald bij de Munt en was naar huis gegaan om te slapen voor zijn lange reis naar het zuiden. Toen hij de volgende dag om 06.00 uur bij zijn voertuig kwam, bleek dat te zijn opengebroken.

Het is nog niet bekend of de dieven wisten dat het ging om een geldtransport ter waarde van 750.000 dollar in dubbeltjes. Volgens agenten hebben ladingdieven het de laatste tijd vaker voorzien op vrachtwagens. "Er is lamsvlees gestolen, kip, tv's, koelkasten, alcohol, noem maar op."

Weggerold

Wel is duidelijk dat het overladen van de zware vracht niet zonder problemen ging: agenten troffen op de parkeerplaats een fortuin aan munten uit omgevallen containers en verloren buit. Schoonmakers waren urenlang bezig om alle weggerolde muntjes te verzamelen.

De politie weet nog niet hoeveel mensen er betrokken waren bij de roof en hoe de munten zijn weggevoerd. Omdat er bewakingscamera's hangen bij de parkeerplaats wordt daar binnenkort wellicht meer over duidelijk.

Zoeken naar de achtergelaten buit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl