In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Zwaargewonde wolf krijgt genadeschot na aanrijding op A12

Op de A12 bij Zevenaar is vanochtend een wolf ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Om het dier uit zijn lijden te verlossen, heeft een faunabeheerder de wolf een genadeschot gegeven, meldt Stichting Wildaanrijdingen Nederland (SWN).

Volgens Omroep Gelderland liep de wolf na de aanrijding op drie poten doordat één poot verbrijzeld was. SWN heeft de gewonde wolf in samenwerking met Rijkswaterstaat en de politie opgespoord en afgemaakt. Het kadaver van de wolf is naar de Wageningen Universiteit gebracht voor nader onderzoek, aldus de stichting.

De stichting heeft toestemming van de provincie Gelderland om aangereden dieren uit hun lijden te verlossen. Omdat het dit keer ging om een wolf, een beschermde diersoort, werd eerst nagegaan of het juridisch mogelijk was om het dier af te maken. Daar heeft de provincie dus toestemming voor gegeven.

Sinds de wolf in Nederland terugkeerde, zijn er vijftien wolven doodgereden, blijkt uit cijfers van BIJ12, de organisatie die voor de provincies onder meer wolvenzaken bijhoudt. Op dit moment leven er zo'n dertig wolven in Nederland.

Advertentie via Ster.nl