Botic van de Zandschulp
NOS Sport

Van de Zandschulp ligt eruit in Monte Carlo na wisselvallige partij tegen Ruud

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd om de achtste finales van het masterstoernooi in Monte Carlo te halen. De Veenendaler verloor in een zeer wisselvallige partij van de Noor Casper Ruud: 5-7, 6-7 (1).

Dat Van de Zandschulp weet hoe hij tegen de nummer vier van de wereld moet spelen, blijkt wel uit zijn 3-1 voorsprong in onderlinge ontmoetingen. Zo ook in Miami eind maart. Op het Monegaskische gravel was het dit keer een ander verhaal.

Haarhuis ziet wisselvallig niveau

Het niveau van beide spelers ging de hele wedstrijd, die bol stond van de afzwaaiers, op en neer en het was uiteindelijk Ruud die op de belangrijke momenten kon toeslaan.

Van de Zandschulp gaf onder toeziend oog van Davis Cup-captain Paul Haarhuis, die in Monte Carlo als coach van de Nederlander fungeerde, in de tweede set door onnodige fouten een 4-1 voorsprong uit handen.

Casper Ruud

Ruud, die afgelopen weekend in Estoril zijn eerste titel van 2023 won, kwam terug en leek op 6-5 klaar om de winst binnen te halen. Hij verzuimde door een aantal vreemde keuzes (matige smashes) om de partij uit te serveren.

Van de Zandschulp leefde nog, maar zijn energie en niveau waren in de tiebreak verre van voldoende om er alsnog een derde set uit te halen.

Afgelopen maandag viel voor Tallon Griekspoor ook al het doek. De Amsterdammer verloor in Monte Carlo in de eerste ronde van oud-winnaar Stan Wawrinka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl