NOS Voetbal

Mislintat staat open voor langer verblijf Heitinga: ‘John is nummer één'

Mislintat denkt niet direct aan Bosz: 'Heitinga is nu de trainer, hij staat op een'

Een surfboy, die nooit op een stropdas te betrappen is. Eerlijker dan af en toe goed voor hem is in de voetbalwereld. Maar ook een meesterscout, met 'diamantogen' vanwege zijn vermogen om parels te ontdekken op de internationale velden. Denk aan paradijsvogels als Robert Lewandowski, Henrich Mchitarjan, Pierre-Émerick Aubameyang.

Wie is Sven Mislintat, die een contract tot medio 2026 heeft getekend bij Ajax als technisch directeur? "Ik ben in Dortmund geboren en opgegroeid in een omgeving met veel traditieclubs. Als je vijftig jaar bent, heb je veel grote prestaties van Ajax gezien. Het is een iconische club."

"En ja, ook een moeilijke club, maar dat is bij elke traditieclub zo. Dat is ook zo bij Dortmund, Arsenal en Stuttgart waar ik gewerkt heb. een mooie uitdaging. Natuurlijk zijn er verwachtingen van supporters en van de club, maar dat is ook positieve druk. Ik zie het als een mooie uitdaging."

Sven Mislintat en Van der Sar

Op smetteloos witte gympies, een modieus wit overhemd onder zijn kenmerkende zwarte trui komt de Duitser aansloffen op de toekomst. Officieel gaat zijn contract in op 19 mei, maar eigenlijk is Mislintat al maanden bezig. "In februari kreeg ik een telefoontje van Edwin van der Sar. Dan ga je je voorbereiden om zo veel mogelijk kennis te hebben bij het gesprek. En ik heb genoten van de gesprekken, net als die met Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga.

Met Huntelaars hulp gaat Mislintat het technisch beleid uitzetten. "Assistent is te bescheiden voor iemand met zijn staat van dienst. Ik hoop dat we goed kunnen samenwerken. Behalve als Schalke tegen Dortmund speelt, want dan zal er zeker wel wat 'trashtalk' zijn."

John is nu de trainer, hij staat op een.

Sven Mislintat over of hij Peter Bosz heeft gepolst om trainer te worden
Mislintat hoopt op goede samenwerking met Huntelaar: 'Behalve als Dortmund tegen Schalke speelt'

Over Heitinga is Mislintat ook opvallend positief. De interim-trainer na het ontslag van Alfred Schreuder eerder dit seizoen gaf kort geleden aan te wachten op duidelijkheid voor het komende seizoen. Mislintat sluit niet uit dat Heitinga trainer blijft van Ajax. "Natuurlijk is die mogelijkheid er. Hij is de trainer en doet het heel erg goed. Vandaag heb ik mijn eerste gesprek met hem."

'Heitinga is nummer een'

Voor veel volgers is het al bijna een uitgemaakte zaak dat Peter Bosz zal terugkeren naar Amsterdam, al dan niet in combinatie met Heitinga. Bosz zelf stak zijn interesse niet onder stoelen of banken.

Bekijk het fragment met Bosz in Studio Voetbal hier:

Bosz heeft nog altijd geen telefoontje van Ajax gehad: 'Zou wel willen praten'

Niet voor Mislintat. "Een plus een is niet altijd twee", aldus de Duitser. "Peter en ik hebben kort samengewerkt in Dortmund, maar toen ben ik ook al snel naar Arsenal gegaan. En dat ik hem gepolst heb om trainer te worden bij Stuttgart heeft niets met Ajax te maken. John is nu de trainer, hij staat op een."

Club leren kennen

De handtekening van een trainer is niet zijn eerste prioriteit, zegt Mislintat. "Ik ga nu gesprekken voeren. De mensen leren kennen. Het gaat om teamsprit: ik wil een teamspeler zijn met open communicatielijnen. Ik wil de club leren kennen, al is dat bij een club met meer dan 500 medewerkers niet eenvoudig."

Sven Mislintat stuurt een berichtje naar huis na het lijfsbehoud van VfB Stuttgart in de Bundesliga.

"Het belangrijkste is dat we tweede worden en de beker winnen. En dan een goede transferzomer draaien, waarbij we hopelijk de betere spelers kunnen behouden. Ook dat wordt niet makkelijk, maar ik weet zeker dat er na de zomer een goede selectie zal staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl