Zonder Tannane komt NEC niet verder dan 0-0 tegen FC Emmen

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - NEC

FC Emmen en NEC hebben in de eredivisie de punten gedeeld. In een weinig verheffend schouwspel wisten beide ploegen niet te scoren: 0-0.

De ploeg van Rogier Meijer, die deze week zijn contract met een jaar verlengde bij NEC, moest het doen zonder Oussama Tannane. De smaakmaker raakte vorige week tegen PSV geblesseerd, nadat hij een vrije trap had raak geschoten.

Door het gelijkspel staat FC Emmen nu één punt boven Excelsior, de nummer zestien van eredivisie. NEC schiet weinig op met een punt en ziet de hoop op de play-offs voor Europees voetbal langzaam verdampen.

De bevliegingen van Tannane werden gemist bij de Nijmegenaren, die veel moeite hadden om een opening te vinden bij FC Emmen. Magnus Mattsson, de vervanger van Tannane, kreeg de grootste kans, maar zijn inzet werd knap gepakt door Mickey van der Hart.

Zivkovic gevaarlijk

Aan de andere kant dacht Richairo Zivkovic de 1-0 te maken voor FC Emmen, maar na ingrijpen van de VAR werd zijn doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later bediende diezelfde Zivkovic met een goede voorzet Jeremy Antonisse, maar de aanvaller kon de bal net niet vol raken.

Emmen 'loopt toch punt in op Excelsior', NEC doet 'zichzelf tekort'

FC Emmen, dat vecht tegen degradatie, hield na rust vooral tegen en loerde op de tegenstoot. Het kreeg ook een aantal kansen, maar doelman Jasper Cillessen werd nooit echt serieus getest.

In de blessuretijd was NEC-routinier Lasse Schöne nog heel dicht bij een doelpunt, maar zijn dropkick eindigde op de paal.