De opgeblazen auto in Vlaardingen
NOS NieuwsAangepast

Opnieuw pick-uptruck van loodgieter Vlaardingen verwoest door explosief

In Vlaardingen is voor de tweede keer deze week een pick-uptruck van hetzelfde loodgietersbedrijf opgeblazen. Vannacht ontplofte een explosief in een woonwijk ten zuidoosten van het centrum, in de Koninginnestraat. Niemand is gewond geraakt.

De geparkeerde pick-uptruck werd vannacht rond 04.30 uur helemaal verwoest. Ook een nabijgelegen woning heeft schade opgelopen. Enkele ruiten zijn gesprongen, het glas ligt op de grond. Volgens Rijnmond zijn ook de ruiten kapotgemaakt van het bedrijf zelf, dat enkele tientallen meters verderop in de straat ligt. De politie kan dat nog niet bevestigen.

Wel staat het voor de politie vast dat er een verband is met een ontploffing in een andere pick-uptruck van het loodgietersbedrijf, in de nacht van maandag op dinsdag. Dat was op de Gretha Hofstralaan. De politie doet verder onderzoek.

Beveiliging verhoogd

De politie heeft aan de regionale omroep weten dat de beveiliging rondom het loodgietersbedrijf wordt opgeschroefd. Zo worden er op meerdere plekken politiecamera's opgehangen.

Brokstukken van de auto liggen in de hele straat, zelfs op het dak van een woning:

Explosie verwoest bedrijfsauto loodgietersbedrijf in Vlaardingen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl