NOS Sport

Springruiter Smolders zevende in WB-klassement, finales Vrieling voorbij na val

Springruiter Smolders naar zevende plaats in WB-klassement, Vrieling uitgeschakeld na val

Springruiter Harrie Smolders is bij de wereldbekerfinale in Omaha elfde geworden op het tweede onderdeel en staat in het klassement voorlopig zevende. Zaterdag begint hij met vijf strafpunten aan het finaleonderdeel.

Andreas Schou en Pius Schwizer, de twee leiders, zullen met nul strafpunten aan de finale van twee manches beginnen. Smolders, vorig jaar tweede, liet met Monaco één balk vallen en miste daardoor de barrage.

Jur Vrieling was goed onderweg met Long Silver. In de voorlaatste lijn viel er een balk en vervolgens leek de ruin te struikelen, waardoor Vrieling viel. Dat leverde een uitsluiting op, waarmee de finale voor Vrieling voorbij is.

Dos Santos tweede bij voltige

Sam Dos Santos is in de eerste finalewedstrijd bij de voltige (turnen op een paard) als tweede geëindigd. De zestienjarige Nederlander legde het in de eerste van twee manches af tegen de Duitser Jannik Heiland.

Op zijn paard Max kwam Dos Santos vroeg aan de leiding te staan, met een sterke ronde die hem een score van 7.952 opleverde. Heiland ging daar uiteindelijk overheen met 8.436 punten, de enige score boven de acht.

Dos Santos, kampioen bij de junioren in 2021, was blij met zijn tweede plek. "Dit was fantastisch. Een geweldige ervaring. Zeker het begin en de afsprong verliepen heel goed." De tweede manche bij de voltige is zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl