NOS Voetbal

Schaamte bij Feyenoord: 'Teleurstellend dekt de lading niet, het is verschrikkelijk'

Dat de vlam in de pan sloeg tijdens Feyenoord-Ajax, kwam mede door een opstootje waarbij de Rotterdamse aanvoerder Orkun Kökçü fel reageerde op een provocatie van Dusan Tadic. Dat een toeschouwer vervolgens Davy Klaassen een hoofdwond bezorgde, is voor Feyenoord-trainer Arne Slot iets waarvoor hij zich diep schaamt.

Kökcü dacht aanvankelijk dat de wedstrijd enkel werd onderbroken vanwege de spanningen tussen de spelers onderling.

Kökçü over opstootje met Tadic: 'Gewoon een opstootje, niet beledigd'

"Ik had dat in eerste instantie niet eens door, pas toen ik bloed zag bij Klaassen begreep ik dat we daarom naar binnen moesten", vertelde Kökçü. "Dat gun je niemand en zoiets hoort niet bij zo'n mooie wedstrijd."

Tadic maakte voorafgaand aan het tumult een gebaar naar zijn mond en het gras. Even werd gedacht aan een denigrerende verwijzing naar de ramadan die Kökçü momenteel doet.

Dat idee had Kökçü zelf niet. "Nee", antwoordde hij op de vraag of Tadic hem had beledigd. "Het was een opstootje zoals die er vaker zijn en we moeten dat niet groter maken dan het was."

Bekijk hieronder reacties van manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam.

"Dit wil je natuurlijk absoluut niet zien op een voetbalveld", zei Slot. "Laat staan bij de club waarbij jij hoofdtrainer bent."

"Het was een ontzettend teleurstellend moment. En ik kan hier eigenlijk nog veel ergere woorden voor gebruiken. Want teleurstellend dekt de lading niet, het is natuurlijk verschrikkelijk."

Bekijk hieronder reacties na de wedstrijd van trainer Arne Slot en John Heitinga.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl