Jan van Halst
NOS Voetbal

Van Halst gaat Blind opvolgen in rvc Ajax

Jan van Halst moet Danny Blind opvolgen in de raad van commissarissen van Ajax, meldt de club. Op 26 mei wordt hij voorgedragen tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders.

De regerend landskampioen dacht aanvankelijk dat Danny Blind zijn rol weer zou oppakken na zijn tijdelijk dienstverband als assistent-bondscoach, maar daar zag de oud-speler van af. Daarom moest Ajax op zoek naar een nieuwe voetbalcommissaris. Die hebben de Amsterdammers gevonden in Van Halst, die tot november 2026 benoemd zou moeten worden.

Kleedkamer 2

De 53-jarige geboren Utrechter is evenals Blind oud-speler van Ajax. In de periode 1999-2002, aan het einde van zijn loopbaan, was Van Halst selectiespeler. Na zijn eerste seizoen in Amsterdam werd de oud-speler van FC Utrecht, FC Wageningen en FC Twente door de nieuwe trainer Co Adriaanse naar kleedkamer 2 verbannen.

Nadat Van Halst was teruggekeerd van een verhuurperiode aan Fortuna Sittard, zag de opvolger van Adriaanse, de huidige bondscoach Ronald Koeman, in de routinier een nuttige schakel en werd hij weer basisspeler.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl