Berlusconi in 2021
NOS NieuwsAangepast

Italiaanse oud-premier Berlusconi opgenomen in ziekenhuis Milaan

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is opgenomen in een ziekenhuis in Milaan. Hij ligt op de intensive care afdeling, zegt minister van Buitenlandse Zaken Tajani.

Hij is een vertrouweling van Berlusconi en spreekt over problemen vanwege een ontsteking. Berlusconi is wel aanspreekbaar, heeft hij gezegd tegen verslaggevers in Brussel. Volgens Italiaanse media heeft hij hart- en ademhalingsproblemen.

De 86-jarige Berlusconi heeft al jaren een broze gezondheid. Hij was vorige week nog een paar dagen in het ziekenhuis voor controles. In 2020 werd hij herhaaldelijk opgenomen nadat hij een coronabesmetting had opgelopen. In 2016 werd de politicus geopereerd aan zijn hart en vorig jaar zou hij zijn opgenomen vanwege een urineweginfectie.

Minderjarige Ruby

Berlusconi was drie keer premier van Italië, de laatste keer van 2008 tot 2011. Hij trad toen af, nadat zijn positie onhoudbaar was geworden door diverse schandalen. Zo had hij in 2010 seks met een 17-jarig Marokkaanse sekswerker. Ze werd bekend onder de naam Ruby de Hartenbreekster. Hij kreeg een celstraf, maar werd later in hoger beroep vrijgesproken.

Vorig jaar veroorzaakte Berlusconi nog ophef toen hij voetballers van AC Monza een "bus vol sekswerkers" beloofde als ze zouden winnen van AC Milan en Juventus.

Berlusconi zit momenteel in de senaat namens zijn partij Forza Italia, die deel uitmaakt van de huidige regering-Meloni. Hij is ook bekend als mediatycoon en een van de rijkste mensen van Italië. Zo bezit hij drie nationale televisiestations, een krant en een aantal tijdschriften. Berlusconi is er meermaals van beschuldigd zijn media-invloed te misbruiken voor het promoten van zijn politieke carrière.

Bekijk hier een video die we in 2021 maakten over de carrière van Berlusconi en de schandalen waarin hij verwikkeld raakte:

Berlusconi: geliefd, gehaat en lang onaantastbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl