NOS Sport

Korfballegende Mick Snel bezig aan laatste kunstje: 'Het vuurtje brandt nog steeds'

  • Dean van het Laar

    redacteur NOS Sport

  • Dean van het Laar

    redacteur NOS Sport

Mick Snel zal de boeken ingaan als een van de beste korfballers die Nederland ooit heeft voortgebracht. De 29-jarige aanvaller van Fortuna Delft zegt het topsportleven na dit seizoen vaarwel, om terug te keren op het oude nest bij zijn jeugdclub AW.DTV in de Korfbal League 2.

Maar voordat het zover is, hoopt hij in stijl afscheid te nemen, met de zevende zaaltitel in zijn carrière.

Topkorfballer Snel hoopt op droomafscheid in Ahoy

Snel won in zijn carrière alles wat er te winnen viel, maar dat lijdt niet tot gemakzucht bij de ervaren rot. Enkele uren voor de eerste play-off wedstrijd tegen DVO uit Bennekom, voelt hij nog altijd gezonde spanning.

"Het vuurtje brandt nog steeds, je staat 's ochtends al op met spanning omdat je weet dat je in deze fase om de knikkers speelt. Dat merk je ook in de groep. Er komt agressie los tijdens de trainingen, iedereen is extra scherp."

Maar hoe leuk hij het spelletje ook vindt, en hoe bepalend hij ook nog is voor zijn ploeg, hij zegt het topsportleven na dit seizoen vaarwel. "Ik hou op dit moment drie ballen hoog en dat gaat ten koste van elkaar."

"Ik heb een jong gezin, een baan en train met Fortuna gemiddeld drie keer per week en speel in het weekend een wedstrijd. Daar gaat erg veel tijd in zitten en dat was niet meer haalbaar. Het ging ten koste van elkaar. Ik merkte aan mezelf dat ik niet voor de volle honderd procent meer kon leveren in trainingen en wedstrijden, en dat wil ik niet."

Zijn club Fortuna was bereid om water bij de wijn te doen en hem een aangepast trainingsschema te geven, maar daar wilde de geboren Amsterdammer niks van weten. "Mensen die mij kennen, weten dat ik overal bij wil zijn. Ik accepteer, zowel voor mezelf als van anderen, alleen de volle honderd procent."

En dus hakte Snel de knoop door en besloot hij om het hoogste podium vaarwel te zeggen. "Ik weet dat ik het enorm ga missen, maar dat neem ik voor lief. Door mijn keuze is de rust teruggekeerd in huis."

Mick Snel als speler van TOP

En dus kan de topscorer aller tijden van de Korfbal League voorzichtig gaan terugkijken op zijn carrière, want in al die jaren harkte hij tal van prijzen binnen. Zowel in teamverband als op individueel niveau.

Als hij er eentje moet uitlichten, dan hoeft hij niet lang na te denken. "De landstitel met TOP in 2014 was dan de allermooiste. Toen hebben wij het hele seizoen gedomineerd, terwijl we aan het begin van het seizoen als outsider werden ingeschat. Dat ga ik nooit meer vergeten."

Toch is het verhaal van Snel nog niet helemaal ten einde, want met Fortuna strijdt hij de komende weken in de play-offs voor een plek in de finale om de landstitel op zaterdag 15 april. Het moet de kers op de taart worden.

"We gaan een paar mooie weken tegemoet, en hopelijk sluiten we het af in Ahoy. Het maakt me niet hoe we die finale dan winnen, maar als ik dan toch mag kiezen, dan droom ik ervan om de winnende te maken. Laten we ons eerst maar eens plaatsen, en dan zien we daarna wel verder."

Fortuna zette zaterdagavond de eerste stap naar Ahoy, want het won de eerste play-off wedstrijd met 29-19 van DVO. De andere play-off wedstrijd tussen PKC tegen LDODK eindigde in een 33-20 overwinning voor de thuisploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl