NOS Sport

Hockeyers Kampong naar play-offs na zege in prachtwedstrijd tegen Den Bosch

De hockeyers van Kampong hebben zich als eerste ploeg geplaatst voor de play-offs, na een zwaarbevochten zege op Den Bosch: 5-4.

Drie jaar geleden won Den Bosch in eigen huis voor het laatst van Kampong. Er stond vanavond veel op het spel: niet alleen kon Kampong zich bij winst plaatsen voor de play-offs, Den Bosch staat zesde en had de drie punten nodig om te klimmen richting die felbegeerde vierde plaats, die net als plek één, twee en drie recht geeft op het seizoenstoetje.

In een wedstrijd die geen moment verveelde, was het na het eerste kwartier al 2-1 voor Kampong. Terrance Pieters en topscorer Jip Janssen troffen doel, en aan Brabantse zijde was Fabian Unterkircher trefzeker.

Vervolgens miste Janssen, die dit seizoen al 25 goals maakte uit een strafcorner, de twee strafcorners erna door een iets te overmoedige sleeppush naar links, waardoor de bal naast de goal belandde.

Mooi tikkietakkie-werk

Kampong liet zien waarom het heer en meester op de hockeyvelden is. Na mooi tikkietakkie-werk speelde Pieters de bal naar Deegan Huisman die 'm binnentikte: 3-1.

Voor Den Bosch was het lastig scoren tegen de minst gepasseerde ploeg uit de hoofdklasse. Maar het team van coach Marc Lammers herpakte zich - en hoe!

Nadat een strafcorner tegen het lichaam van Kampong-lijnstop Derck de Vilder was gekomen, kreeg Den Bosch een strafbal die Jeremy Hayward in de hoek pushte: 3-2.

Het gaf moed voor de jacht op de gelijkmaker en die volgde gauw. Jasper Tukkers benutte de rebound van een strafcorner: 3-3.

Den Bosch op voorsprong

Vlak voor het einde van het derde kwart toonde Den Bosch zich de topdog. Gijs Campbell gaf de bal voor, Jaïr van der Horst tikte de bal erin: Den Bosch stond met 4-3 voor het eerst in dit duel op voorsprong.

Aan de Oosterplas ging het spreekwoordelijke dak eraf bij deze wedstrijd vol cliffhangers en bizarre plotwendingen.

In het laatste kwart leek Kampong zich te realiseren wat er ook alweer voor ze op het spel stond. Boet Phijffer werkte zich slim voor het doel en benutte de tip-in op aangeven van Lars Balk: 4-4.

Vervolgens kreeg Den Bosch vier strafcorners achter elkaar; daarvan zou er toch eentje raak moeten zijn, zou je denken. Maar het geluid van de bal tegen de plank bleef uit.

Dubieuze bolle kant

Kampong ging weer in de tegenaanval, maar een doelpunt van Duco Telgenkamp werd afgekeurd vanwege bolle kant. Een wat dubieuze beslissing van de scheidsrechters, die voor de rest perfect floten en messcherp waren op elk detail.

Met nog twee minuten te gaan forceerde de Utrechtse ploeg een strafcorner. Alles of niets voor Janssen, maar dit keer was zijn sleeppush wel raak: 5-4.

De hockeyers van Kampong stellen de play-offs veilig en Den Bosch verspeelt drie hele belangrijke punten.

Verlies Hurley gunstig voor Pinoké

Bij de vrouwen klopte Tilburg Rotterdam met 3-2, Vlak voor rust was het 1-1. Ook hier ging de wedstrijd gelijk op, maar vlak na de tweede gelijkmaker van Rotterdam zette Donja Zwinkels Tilburg op een 3-2 voorsprong, wat de eindstand bleek.

Den Bosch versloeg Hurley met 4-1. Hurley moet z'n best doen om vierde te blijven als het de play-offs wil halen, want het verschil met Pinoké bedraagt nog maar 3 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl