Ballenbak bij de Nachtwacht in het Rijksmuseum
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Van zouteloos tot sterk, de 1 aprilgrap is nog springlevend

De 1 aprilgrap is nog springlevend, zo blijkt vandaag uit allerlei pogingen in het hele land om elkaar voor de gek te houden. Te beginnen met het respectabele Rijksmuseum in Amsterdam.

"Het is best lastig om kinderen te interesseren voor kunst", schrijft het museum op Twitter. Daarom presenteerde het 'Rijks' vanochtend de 'nieuwste familievriendelijke museumervaring': een glijbaan met ballenbak pal voor de Nachtwacht. Ouders krijgen zo de kans om rustig de rest van de collectie te bekijken.

Tinderdagverblijf

Met een soortgelijk idee ging de vacaturewebsite Matchmakers aan de gang: dat opent vandaag een 'Tinderdagverblijf' in Breda. Het idee hierachter is dat alleenstaande ouders vaak geen tijd hebben om te daten. Dankzij het Tinderdagverblijf kunnen ze rustig met hun date afspreken, terwijl er op de kinderen wordt gepast, zegt een van de initiatiefnemers op de website Breda Vandaag.

Bij sportschool ML City in Den Bosch kun je vandaag samen met je hond sporten. Althans, dat stond op Instagram, samen met een filmpje waarin een stel vrolijke honden bezig is met een dog workout. Het filmpje was nog niet geplaatst of de eerste enthousiastelingen meldden zich bij ML City. Maar helaas, het gaat om een grap, meldt Omroep Brabant.

Verstrikt in een visnet

Niet met de hond naar Den Bosch, dan misschien zwemmen met een dolfijn in een zwembad in Nijverdal. "Dit is geen gewone dolfijn, maar een prachtig dier dat is opgevangen nadat het gestrand was op het strand van de Noordzee na verstrikt te zijn geraakt in een visnet", voegt zwembad Het Ravijn eraan toe. Voor tien minuten zwemmen met het dier moet 150 euro worden neergelegd. "Daar trap je niet in, toch?", aldus RTV Oost.

En dan zijn er de actuele 1 aprilgrappen met de nodige zelfspot. Neem de bouwers van de nieuwe, zuidelijke ringweg in Groningen. Het project duurt veel langer dan gepland, kost veel meer en levert al jaren overlast op voor half Groningen. Toch is er ruimte voor een grap vandaag. "We gaan zaterdag onder andere de definitieve nieuwe verkeersborden plaatsen voor het verkeer richting het zuiden", staat op de website Aanpak Ring Zuid. "Door een misverstand hebben we per ongeluk Duitstalige borden besteld. We verwachten dat dit voor de weggebruikers geen grote problemen oplevert."

Per ongeluk besteld: verkeersborden in het Duits

Het Liftinstituut ('alles voor veiligheid van liften en roltrappen') is de rest van het jaar een strenge handhaver van protocollen, wetten en regels. Een instituut dat niet bekendstaat om z'n gevoel voor humor. Vanmorgen werd echter een alcoholverbod voor liften aangekondigd. Het moet wel, zegt het Liftinstituut, want het aantal bijna-ongelukken in en om de lift, veroorzaakt door aangeschoten liftpassagiers stijgt snel. "Zo krijgen we regelmatig meldingen uit studentencomplexen waar bewoners onder invloed gaan springen in de lift, wat midden in de nacht leidt tot liftopsluitingen", aldus woordvoerster Marjan Oosting. "Glaasje op, neem de trap", is de oproep.

Don't drink and drive

Een bedrijf in Hoevelaken kondigt bij Omroep Gelderland een stofzuiger aan die een oplossing biedt voor zo'n beetje het grootste probleem van dit moment: de overmaat aan stikstof in de buurt van natuurgebieden, Met de nieuwe STIK!-stofzuiger kan iedereen draadloos aan de slag in elk Natura 2000-gebied.

NH Nieuws meldde gisteren nieuws over de douane op Schiphol. "Om het vliegen nog een beetje veiliger te maken, is het mogelijk dat je binnenkort een nieuw soort speurdier ziet: de douanekat", meldde de douane op Instagram. Volgens de douane zijn katten uitermate geschikt voor het controleren van bagage en verdachte passagiers. De diertjes zouden namelijk leniger en wendbaarder zijn dan de reguliere douanehonden. Ook zijn het uitstekende sluipers, die controles ongemerkt kunnen uitvoeren.

Bij de aankondiging op Instagram stond ook een leuke foto van de douanekat zoals die vanaf vandaag zou worden ingezet.

De douane-kat

Advertentie via Ster.nl