Fabio Paratici legt zijn taken als technisch directeur bij Tottenham Hotspur neer na een straf van de FIFA
NOS Voetbal

Chaos bij Tottenham; na vertrek Conte legt ook technisch directeur zijn taken neer

Na het vertrek van hoofdtrainer Antonio Conte, is Tottenham Hotspur nog verder in de bestuurlijke penarie geraakt. Technisch directeur Fabio Paratici heeft zijn taken bij de club voorlopig neergelegd. De FIFA heeft hem voor een periode van dertig maanden geschorst, vanwege de misstanden bij Juventus, waar hij eerder werkzaam was.

Daar bekleedde Paratici tussen 2010 en 2021 verschillende functies. De laatste drie jaar, tussen 2018 en 2021, was hij actief als sportief directeur. De Italiaanse club zou voor zo'n 115 miljoen euro aan fraude hebben gepleegd rondom transfers en salarissen. Het zorgde er in november al voor dat voorzitter Andrea Agnelli, vice-voorzitter Pavel Nedved en CEO Maurizio Arrivabene opstapten bij de Italiaanse club. Bovendien kreeg Juventus vijftien punten aftrek, waardoor het ver terugviel in de competitie.

Exit Conte

Tottenham nam eind maart ook al afscheid van coach Antonio Conte, nadat hij felle kritiek uitte op de club na het 3-3 gelijkspel tegen Southampton. "Ik ben hier helemaal niet aan gewend. Ik zie heel veel egoïsten, ik zie geen team. Het zijn elf spelers die voor zichzelf spelen, een veld op gaan en totaal geen ziel en zaligheid in de wedstrijd stoppen", foeterde de Italiaan destijds. Het betekende uiteindelijk zijn ontslag.

Conte furieus na gelijkspel tegen Southampton: 'Ze zijn er hier aan gewend om nergens om te spelen'

Ondanks de bestuurlijke onrust, zijn 'The Spurs' nog wel volop in de race voor directe plaatsing voor de Champions League. De ploeg staat op dit moment vierde, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op directe deelname aan het miljardenbal. Tegelijkertijd voelt het de hete adem van directe concurrenten Newcastle United en Liverpool in haar nek. Die ploegen hebben een achterstand van enkele punten, maar hebben beiden nog meerdere wedstrijden tegoed.

Paratici legt zich nog niet neer bij de beslissing van de FIFA. Op 19 april vecht hij zijn straf aan bij Italiaanse voetbalbond (FIGC). Op basis van die uitkomst beslist Tottenham of de Italiaanse technisch directeur nog kan terugkeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl