De auto vloog dwars door de muur en richtte in de sporthal een ravage aan
NOS NieuwsAangepast

Hardrijdende profvoetballer vliegt met auto sporthal in België binnen

De Marokkaans-Belgische voetballer Sofian Kiyine (25) is gisteren met zijn auto in volle vaart door de muur van een sporthal gevlogen. Het ongeluk gebeurde in Flémalle, in de buurt van Luik. De profvoetballer is buiten levensgevaar, meldt zijn club Oud-Heverlee Leuven.

In de sporthal ontstond een ravage. Bij het ongeluk was verder niemand anders betrokken, maar dat mag een wonder heten. Kort voor het ongeval waren er nog kinderen in de zaal. Die waren net naar de kleedkamers gegaan, zegt een lokale bestuurder volgens de krant Het Laatste Nieuws.

Op camerabeelden is te zien dat de Mercedes op hoge snelheid rechtdoor rijdt op een rotonde en daardoor wordt gelanceerd. Het voertuig vliegt vervolgens op een paar meter hoogte door de muur van de sporthal.

Een bewakingscamera filmde hoe de auto door de lucht vliegt:

Auto vliegt sporthal binnen bij Luik

De Belgische krant La Dernière Heure meldt dat de auto mogelijk 200 kilometer per uur reed terwijl op die plek 90 gereden mag worden.

De in België geboren Kiyine speelt sinds vorig jaar bij de club uit Leuven, die uitkomt in de hoogste divisie van het Belgische voetbal. De club wenst hem beterschap en wil pas verder reageren als er meer duidelijkheid is over de toedracht.

De middenvelder stond tot afgelopen september onder contract bij Lazio Roma. Die club verhuurde hem aan verschillende andere Italiaanse clubs. Kiyine speelde een aantal interlands voor Marokkaanse jeugdteams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl