Will Tura bij het Boekenbal van 2008
NOS Nieuws

Vlaamse zanger Will Tura stopt: 'na 10.000 keer is het genoeg geweest'

De Vlaamse zanger Will Tura heeft aangekondigd te stoppen met optreden. De 82-jarige zanger zegt dat het "na 10.000 keer genoeg is geweest".

Tura, die eigenlijk Arthur Blanckaert heet, was ook in Nederland een bekende naam. Hij scoorde zijn grootste hit met Eenzaam zonder jou (1962), maar had in 1981 succes met Hopeloos. De zanger heeft meer dan honderd albums op zijn naam staan. Onder meer oud-bondscoach Dick Advocaat is groot fan van Will Tura.

In België had Tura vele grote hits. Hij zong ook bij de uitvaarten van koning Boudewijn in 1993 en koningin Fabiola in 2014:

2014: Will Tura zingt 'Hoop doet leven' op uitvaart koningin Fabiola van België

In 2001 werd Will Tura verheven in de Belgische adelstand. Hij kreeg toen de titel ridder. In 2007 werd hem de gouden erepenning van het Vlaams parlement uitgereikt. Ook kreeg hij vorig jaar een Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. Deze onderscheiding wordt door de Vlaamse overheid toegekend aan 'personen die uitzonderlijk verdienstelijk zijn geweest ten aanzien van de Vlaamse gemeenschap'.

'Moeilijke beslissing'

De zanger wil nog wel blijven componeren en spelen, maar neemt afscheid van het podium. "Het is nu aan Arthur Blanckaert om volop van het leven te gaan genieten", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "De twijfels of ik me nog voor 100 procent zou kunnen uitleven hebben me overtuigd deze moeilijke beslissing te nemen."

Eind vorig jaar ging een musical in première in België waarin de grootste hits van de zanger zijn verwerkt. Vergeet Barbara is geproduceerd door Studio 100, het bedrijf achter onder meer Kabouter Plop, K3 en Samson en Gert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl