Henk de Jong
NOS Voetbalโ€ข

Geslaagde operatie oud-Cambuurtrainer De Jong: 'Maakt het naar omstandigheden goed'

Henk de Jong heeft de risicovolle operatie aan zijn hoofd goed doorstaan. De trainer moest zijn werkzaamheden bij SC Cambuur in oktober per direct staken, omdat hij te veel hinder ondervond van een cyste in zijn hoofd.

"Hij maakt het naar omstandigheden goed. Verzoek aan eenieder om hem nu zoveel rust te gunnen zodat hij zich volledig kan richten op zijn herstel", meldt Cambuur.

De Jong moest zijn werkzaamheden al eerder tijdelijk neerleggen om dezelfde reden, maar keerde toen na een rustperiode van een paar maanden terug. Uiteindelijk bleek een operatie aan zijn hoofd onvermijdelijk.

"Dat is wel risicovol, maar dat neem ik op de koop toe", vertelde hij eind vorig jaar over zijn keuze om toch voor die ingreep te gaan. "Je wordt heel vermoeid. En dat wordt verhevigd. Het belemmert je leven. Het is een heel vervelende situatie."

De Jong werd bij Cambuur opgevolgd door Sjors Ultee. Hij hoopt ooit nog in een andere functie terug te kunnen keren bij de club uit Leeuwarden, die momenteel laatste staat in de eredivisie.

Bekijk hieronder het gesprek met Henk de Jong waarin hij uitvoerig vertelt over zijn gezondheid:

Henk de Jong had 'niet meer de power om Henk de Jong te zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl