Luka Doncic
NOS Sport

Weergaloze actie basketballer Doncic: 'Eén van mijn beste passes ooit'

"Waarschijnlijk één van mijn beste passes ooit", zo omschrijft de bekende NBA-basketballer Luka Doncic de haast onmogelijke assist die hij vannacht gaf in een duel met Indiana Pacers.

In de hoek van het veld werd hij vastgezet door twee tegenstanders. De Sloveen sprong naar achteren en gooide de bal achter de basket langs helemaal over de breedte van het veld, precies in de handen van Dallas Mavericks-teamgenoot Jaden Hardy.

Hardy voelde zich daarna verplicht te scoren. En dat lukte. "Voor Luka", zegt hij lachend.

Bekijk hieronder de weergaloze pass van Luka Doncic op het YouTube-kanaal van de NBA.

Met acties als deze speelde de 24-jarige Doncic - opnieuw - een belangrijke rol in een overwinning van Dallas. De Mavericks wonnen in Indianapolis met 127-104.

Op sociale media zijn basketbalfans enthousiast over de knappe pass van Doncic.

Doncic is op 24-jarige leeftijd al een basketbalsensatie in de Verenigde Staten. Zo was hij begin dit jaar de eerste speler in de historie van de NBA die in vijf opeenvolgende wedstrijden bij elkaar opgeteld tot 250 punten, 50 rebounds en 50 assists kwam.

En dat terwijl hij pas vijf seizoenen op het hoogste niveau basketbalt. Hij wordt vergeleken met grote namen als Michael Jordan en LeBron James.

Nog niet zeker van de play-offs

Overigens moet Doncic nog wel alle zeilen bijzetten om de play-offs te halen.

Met nog zes wedstrijden te gaan staan zijn Dallas Mavericks elfde in de Western Conference. De eerste zes zijn verzekerd van de play-offs, nummer zeven tot en met tien strijden via de play-in om de laatste twee tickets.

De Mavs hebben een nederlaag meer dan nummer negen Los Angeles Lakers en nummer tien Oklahoma City Thunder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl