Slachtoffers van de brand in Mexico
NOS NieuwsAangepast

Tientallen doden bij brand in migrantenopvang Mexico

In het noorden van Mexico zijn zeker 40 mensen om het leven gekomen bij een brand in een centrum van het Nationaal Instituut voor migratie. Nog eens 29 mensen zijn gewond geraakt, meldt een anonieme functionaris van het opvangcentrum.

De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht:

Doden bij brand in migrantenopvang Mexico

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Volgens de Spaanse krant El País gaat het om een groep migranten die kort daarvoor was gearresteerd omdat ze bedelden op straat. Later brak er volgens ooggetuigen brand uit in het gedeelte van het detentiecentrum waar de opgepakte migranten waren ondergebracht.

Volgens de krant heeft een overheidsfunctionaris laten weten dat een aantal migranten matrassen in brand stak, waarna het vuur zich door het gebouw verspreidde.

Op Twitter zijn beelden te zien van mensen die het centrum ontvluchtten nadat er brand was uitgebroken:

De brand brak uit in Ciudad Juárez in de deelstaat Chihuahua, een stad die direct grenst aan de Amerikaanse stad El Paso in Texas. De landsgrens tussen Mexico en de Verenigde Staten loopt door de stad heen.

Ciudad Juárez staat bekend om de hoge aantallen migranten die vanuit daar de grens met de VS willen oversteken. Afgelopen jaar verzamelde zich een recordaantal migranten in de stad, onder meer uit Haïti, Venezuela, Cuba en Nicaragua.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl