NOS SportAangepast

Van den Honert coach Amsterdam, dat verliest van Bloemendaal en Bovelander junior

Taco van den Honert moet van Amsterdam weer een topclub maken in het mannenhockey. Hij is vanaf komend seizoen de hoofdcoach van de ploeg die vandaag de Klassieker in Bloemendaal met 3-0 verloor.

Van den Honert is nu nog assistent van Alexander Cox, die na dit seizoen vertrekt. De 57-jarige Van den Honert, oud-international van Oranje, leidde de hockeyers van Amsterdam in 2011 en 2012 naar hun laatste twee landstitels. In 2014 nam hij afscheid en zeven jaar later keerde hij terug als assistent.

Amsterdam bezet in de hoofdklasse nu de achtste plek en lijkt kansloos voor een play-offplek. Die is alleen weggelegd voor de topvier van de competitie.

Bloemendaal juicht met Bovelander junior

Het zijn slordigheden die Amsterdam nekken, juist als ze gevaarlijk worden. Zo kreeg de ploeg tegen Bloemendaal in het eerste kwart twee strafcorners achter elkaar, maar beide werden slecht gestopt en leidden niet tot een goal.

Bloemendaal sleep ondertussen de messen en loerde op een scoringskans. Die kwam er aan het einde van het tweede kwart na een goede voorbereidende actie van Jorrit Croon op het middenveld. In de rebound tikte Tobias Bovelander, de 18-jarige zoon van oud-international Floris-Jan, de bal erin: 1-0.

Eerste goal Bovelander junior leidt zege Bloemendaal op Amsterdam in

Even leek het erop dat Amsterdam gelijk zou maken, wat de wedstrijd kon doen kantelen. Floris Middendorp kreeg de bal in de cirkel van Bloemendaal. Via doelman Maurits Visser en Boris Burkhardt belandde zijn schot, oorspronkelijk een voorzet, in het doel. Maar de scheidsrechters zagen dat Burkhardt de bal niet met de stick had geraakt, maar met zijn lichaam. Geen 1-1 dus.

Bloemendaal vergrootte de Amsterdamse teleurstelling vervolgens door het karwei af te maken. Roel Bovendeert, kampioen tweede paal, kwam al liggend tot scoren. Niet lang daarna sleepte Tim Swaen uit een strafcorner hard en hoog binnen, als een straaljager die door de geluidsbarrière gaat: 3-0.

Bloemendaal kreeg nog een kleine kans op de 4-0, in de laatste minuten van de wedstrijd, maar de bal ketste af op de paal.

Zo verstevigt Bloemendaal de tweede plek en krijgt Amsterdam volgende week thuis tegen Pinoké een nieuwe kans om wat punten te sprokkelen.

SCHC verzekerd van play-offs

Bij de vrouwen kwam SCHC in het eerste kwart al snel op voorsprong tegen Rotterdam met goals van Xan de Waard en Trijntje Beljaars. Rotterdam, de nummer elf, bleek geen weerstand te kunnen bieden aan de koploper.

Uiteindelijk won de club uit Bilthoven met 4-0, dankzij goals van Ginella Zerbo en een tweede treffer van Beljaars. Zo verzekert SCHC zich na 16 van de 22 speelronden al van de play-offs.

Trijntje Beljaars maakt twee goals voor SCHC, die aan Rotterdam een makkie had

De hockeysters van Amsterdam begonnen tam tegen Bloemendaal. Pas in het derde kwart kwam naast regen ook vuur in de benen van de Amsterdammers; ook zij wonnen met 4-0.

SCHC staat nu op 44 punten, Amsterdam op 41. Den Bosch, dat zaterdag met 2-1 won van HDM, drijft met 36 punten verder af van de koplopers, maar behoudt een steady derde plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl