Harry Kane

Engeland klopt Italië in reprise EK-finale, Kane topscorer aller tijden

In de reprise van de EK-finale van twee jaar terug heeft Engeland dit keer wel aan het langste einde getrokken. Een vooral voor rust flets Italië werd in Napels met 1-2 aan de kant gezet.

Harry Kane kroonde zich in het EK-kwalificatieduel bovendien tot topscorer aller tijden van de Engelsen, na een benutte penalty vlak voor rust. Met zijn 54ste interlandgoal liet hij Wayne Rooney (53) definitief achter zich.

Debuut in 2015

Kane maakte zijn debuut op 27 maart 2015 tegen Litouwen door, toeval of niet, negentien minuten voor het einde Rooney te vervangen. Twee minuten later kopte hij zijn eerste interlandgoal tegen de touwen.

De 29-jarige spits verdween daarna nooit meer uit het Engelse elftal en kroonde zich in 2018 zelfs tot topscorer van het WK met zes doelpunten.

Voor de 0-2 van Kane maakte Declan Rice al de eerste Engelse goal tegen de Italianen. Kane zag na een corner zijn schot gesmoord worden, waarna de middenvelder de trekker wel overhaalde.

Italië, nog altijd onder leiding van Roberto Mancini, hoopte na het gemiste WK op een nieuwe start, maar kwam bedrogen uit. In de eerste helft stelde het hevig teleur. Pal voor de pauze liet Jack Grealish zelfs een dot van een kans op de 0-3 liggen.

Debutant scoort

Na rust toonde Italië, dat veel spelers miste, ietwat beterschap en uitgerekend de in Argentinië geboren debutant Mateo Retegui verkleinde de achterstand.

Tien minuten voor tijd kreeg verdediger Luke Shaw zijn tweede gele kaart en dat zorgde voor een spannende slotfase. De Italianen drongen aan, maar de Engelsen hielden stand en wonnen voor het eerst sinds 1961 in Italië. Met Kane als gevierde man.

In dezelfde groep C boekte Noord-Macedonië een zege op Malta: 2-1.