Cristiano Ronaldo

Ronaldo siert recordinterland op met twee goals, Højlund goud waard voor Denen

Cristiano Ronaldo heeft er weer een mijlpaal bij: de 38-jarige Portugees bracht in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Liechtenstein zijn aantal interlands op 197 en dat kan niemand ter wereld hem nazeggen. Sinds de uitschakeling van Portugal op het WK in Qatar door Marokko deelde hij het record nog met Badr al-Mutawa uit Koeweit.

Wat Ronaldo zelf betreft, sierde hij de voor hem zo heugelijke interland al na acht minuten op met een doelpunt. Maar de even toevallige als lichte touché met de hak bij het schot van João Cancelo was onvoldoende op het scoreformulier te komen.

Cristiano Ronaldo keek reikhalzend uit naar zijn 197ste interland:

Ronaldo klaar voor 197ste interland, wereldwijd record: 'Ben nog niet klaar'

Dat gebeurde na rust en de 2-0 van Bernardo Silva alsnog. Ronaldo maakte vanaf de penaltystip zijn 119de doelpunt in het shirt van Portugal, dat hij op 20 augustus 2003 - als invaller voor Luís Figo - tegen Kazachstan voor het eerst droeg. Ook de 4-0 kwam zijn schoen, uit een vrije trap.

Højlund goud waard voor Denen

Rasmus Højlund was de grote man bij Denemarken, dat in EK-kwalificatiegroep H Finland op bezoek kreeg en met 3-1 zegevierde. De net 20-jarige spits van Atalanta, die pas zijn derde interland afwerkte, was in zijn eentje verantwoordelijk voor de complete productie van de thuisploeg.

Rasmus Højlund

Hij gleed Denemarken halverwege de eerste helft naar een voorsprong, maar zag Finland na rust op gelijke hoogte komen door Oliver Antman, de eveneens nog jonge (21) aanvaller van FC Groningen.

In de 82ste minuut kopte Højlund de Denen naar 2-1 en in de extra tijd maakte hij op aangeven van Ajacied Mohamed Daramy, op dit moment verhuurd aan FC Kopenhagen, ook nog zijn derde treffer van de avond. Het waren zijn eerste doelpunten voor de nationale ploeg.

Bekijk hieronder de stand in de EK-kwalificatiegroepen J en H.