NOS Sport

Tennissers in Miami begonnen aan volgend masterstoernooi, Swiatek haakt af

Een paar dagen na het 'vijfde grandslamtoernooi' in Indian Wells is voor de tennissers in de Verenigde Staten het volgende prestigieuze toernooi begonnen: dat van Miami in het Hard Rock Stadium.

Zonder Novak Djokovic, Rafael Nadal, Tallon Griekspoor en ook Iga Swiatek. De Poolse titelverdedigster en nummer een van de wereld meldde zich woensdag af met een ribblessure.

In Indian Wells reikte Swiatek tot de halve finale. Daarin werd ze in twee sets verslagen door de latere winnares Jelena Rybakina.

Duel der US Open-winnaars

De geplaatste spelers hebben in Miami een bye in de eerste ronde en komen pas later deze week in actie. Een aantrekkelijke eerste ronde was het duel tussen voormalig US Open-winnaars Bianca Andreescu en Emma Raducanu.

De Canadese Andreescu won met 6-3, 3-6, 6-2 van de Britse.

Bianca Andreescu tijdens haar duel met Emma Radecanu in Miami

Andreescu won in 2019 de US Open en Raducanu deed dat in 2021. Beiden konden hun eerste grandslamtitel om diverse redenen geen passend vervolg geven.

De Canadese staat 31ste op de wereldranglijst, de Britse 72ste. In de derde set ging het tot 2-2 gelijk op, maar daarna won Raducanu nog maar acht punten.

Van de Zandschulp in Miami, Griekspoor ontbreekt

Bij de mannen doet er in Miami met Botic van de Zandschulp één Nederlander mee. Hij is op tijd hersteld van een blessure die hij opliep in Indian Wells en speelt in de tweede ronde tegen Alexei Popyrin.

Griekspoor besloot het toernooi over te slaan. Hij wil zich volledig richten op de voorbereiding op het gravelseizoen. Djokovic mocht de Verenigde Staten niet in zonder coronavaccinatie en Nadal is herstellende van een heupblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl