NOS Voetbal

PSV geeft stadionverbod van 40 jaar aan supporter die veld betrad tegen Sevilla

PSV-supporter bestormt het veld en valt keeper Sevilla aan

PSV geeft een stadionverbod van 40 jaar aan een supporter die het veld betrad in wedstrijd tegen Sevilla. PSV wil ook een procedure starten om de eventuele schade voor de club te verhalen op de man, die momenteel een celstraf van drie maanden uitzit, waarvan één voorwaardelijk.

De toeschouwer kwam op 23 februari het veld op en duwde de nietsvermoedende keeper Marko Dmitrovic in de rug en belandde daarna boven op de doelman van Sevilla. De dader had tijdens zijn actie een alcoholpromillage van 1,6.

Dmitrovic kreeg snel hulp van PSV-spits Luuk de Jong en toegesnelde stewards. Daarna werd de belager door de beveiliging afgevoerd.

Keeper Marko Dmitrovic wordt geslagen

Directeur Marcel Brands van PSV was woedend en kondigde al aan dat hij de zwaarst mogelijke straf wilde voor de supporter. "We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt", was zijn reactie. Later bleek dat de man al een stadionverbod had wegens eerder wangedrag en dus helemaal niet op de tribune had mogen zitten.

Al twee keer stadionverbod

De dader had al twee keer een stadionverbod opgelegd gekregen van PSV en had ook niet bij de wedstrijd tegen Sevilla aanwezig mogen zijn.

De veldbestormer kreeg bijna twee weken geleden een celstraf van drie maanden, waarvan één maand voorwaardelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl