NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: jonge politici over de verkiezingsuitslag en Japan in de ban van honkbal

In de podcast Het beste uit het Oog aandacht voor de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Met name voor de VVD en het CDA was die teleurstellend. Hoe kijken de jonge politici van deze partijen naar het resultaat? CDJA-voorzitter Kevin Klinkspoor en JOVD-voorzitter Michiel Suijker geven toelichting.

Op de vlucht voor het regime van Sadam Hoessein vluchtte Wiam Al-Zabari vanuit Irak naar Nederland, samen met zijn moeder, broer en zus. Zijn vader woonde al in Nederland en voegde zich weer bij de familie. Maar Wiam's vader bleek niet de man te zijn die hij zich herinnerde. Daarover maakte hij de documentaire Mijn vader, Nour en ik.

Japan won deze week na een sensationele overwinning op de Verenigde Staten voor de derde keer de World Baseball Classic. Het hele land is in de ban van sterspeler Shohei Ohtani. Japankenner en honkballiefhebber Josha Sietsma weet er alles van.

De lente is begonnen, al is dat nog niet aan het weer te merken. Om het nieuwe seizoen toch positief in te gaan schreef onze huisdichter Ingmar Heytze een gedicht over het voorjaar.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl