NOS VoetbalAangepast

FC Groningen doet aangifte tegen fan die Willems sloeg

FC Groningen en Jetro Willems hebben maandag bij de politie aangifte gedaan tegen een fan van de club. De minderjarige jongen deelde tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen (0-2 nederlaag) een klap uit aan de verdediger en werd door de politie gearresteerd.

Algemeen directeur Wouter Gudde veroordeelde de uit de hand gelopen situatie en omschreef de verdachte als "een hersenloze imbeciel". Op televisiebeelden is duidelijk te hoe Willems door de fan geslagen wordt.

FC Groningen-speler Willems krijgt klap van eigen supporter

Het was überhaupt een bewogen weekend voor Groningen, dat als nummer 17 van de eredivisie strijdt tegen degradatie. Het is al langere tijd onrustig bij de club, die in februari technisch directeur Mark-Jan Fledderus ontsloeg.

Nieuwe organisatiestructuur

Groningen maakte maandag bekend dat het verdergaat in een nieuwe organisatiestructuur, zonder technisch directeur. Een technisch directeur bepaalt mede wat de korte- en langetermijndoelen van de club zijn. Maar dat gedeelte gaat Groningen nu op een ander manier invullen.

Algemeen directeur Wouter Gudde gaat leiding geven aan het nieuwe technische organisatiemodel. Onder Gudde vallen de hoofdtrainer (vanaf komend seizoen Dick Lukkien), de manager voetbal en opleiding (Art Langeler) en een nog aan te stellen voetbaltechnisch persoon, die zich gaat bezighouden met het transferbeleid en de eerste selectie.

Lukkien is voor de komende drie jaar aangesteld als hoofdtrainer. De 50-jarige Groninger komt na dit seizoen over van FC Emmen. Langeler, de oud-bondscoach van Jong Oranje, maakt promotie binnen FC Groningen. Hij was sinds vorig jaar binnen de jeugdopleiding verantwoordelijk voor de bovenbouw.

In de nieuwe organisatie ontbreekt volgend jaar Dennis van der Ree. De huidige interim-trainer is sinds november de opvolger van de ontslagen Frank Wormuth, maar slaagt er niet in om Groningen uit de degradatiezone te loodsen. Hij kiest ervoor om na de zomer bij Groningen te vertrekken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl