Lazio viert de overwinning samen met mascotte Olympia

Lazio wint verhitte Romeinse derby en verdringt Inter van tweede plaats

Lazio heeft in de Serie A in een zoals altijd beladen Derby della Capitale met 1-0 gewonnen van AS Roma. Lazio klom daardoor naar de tweede plaats in de Serie A, omdat Internazionale met dezelfde cijfers verloor van Juventus.

Koploper Napoli behield zijn straatlengte voorsprong door een 4-0 zege bij Torino.

Lazio werd deze week in de Conference League uitgeschakeld door AZ, maar trainer Maurizio Sarri zei voor die wedstrijd al dat hij winnen van AS Roma belangrijker vond. Roma werd vrijdag in de kwartfinales van de Europa League gekoppeld aan Feyenoord.

Bij Roma stond Georginio Wijnaldum in de basis en ontbraken Rick Karsdorp en coach José Mourinho. Karsdorp liep afgelopen week in de Europa League een gebroken neus op, Mourinho was geschorst wegens wangedrag in het duel met Cremonese.

Weinig voetbal, veel gedoe

In de eerste helft was er weinig voetbal en veel gedoe in de Romeinse derby. De sfeer in het Stadio Olimpico was al verhit en dat werd alleen maar erger toen Roma-verdediger Roger Ibañez na een half uur zijn tweede gele kaart, en dus rood kreeg.

Vlak voor rust ontstond er een opstootje langs de lijn, dat tot rode kaarten leidde voor de techniektrainer van Lazio en de keeperstrainer van Roma.

Met een man meer had Lazio na rust het betere van het spel en dat leidde in de 65ste minuut tot de 1-0 van Mattia Zaccagni, die aan de rand van het strafschopgebied twee Roma-verdedigers van zich afschudde en in de verre hoek afrondde.

Een en al ophef als Roger Ibañez de rode kaart krijgt

Nadat Wijnaldum was gewisseld, leek Roma op gelijke hoogte te komen door een eigen doelpunt van Nicole Cassale op 'aangeven' van Chris Smalling, maar de VAR wees erop dat de Engelsman buitenspel had gestaan.

Gescoord werd er niet meer in Rome, wel kregen na afloop Adam Marusic (Lazio) en Bryan Cristante (Roma) ook nog een rode kaart.

Juventus wint in Milaan

Internazionale had de tweede plaats weer kunnen overnemen, maar ging voor eigen publiek onderuit tegen Juventus: 0-1.

Filip Kostic en Dusan Vlahovic van Juventus

Inter begon sterk en dat leverde een goede kans op voor Nicolò Barella, maar na een een-tweetje met Romelu Lukaku stuitte hij op doelman Wojciech Szczesny.

Juventus schoot pas na ruim twintig minuten op het doel van André Onana en dat was meteen raak. Filip Kostic profiteerde van een misverstand in de Inter-defensie.

Lukaku was voor rust dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte voorlangs. In de tweede helft schroefde Inter het tempo op, maar het was onvoldoende om het solide Juventus stuk te spelen.

Napoli dendert door

Napoli is weer een stap dichter bij zijn derde Italiaanse titel sinds 1990. De koploper in de Serie A, met achttien punten voorsprong op Inter, boekte een probleemloze 4-0 zege bij Torino.

Perr Schuurs in duel met Victor Osimhen

Al na negen minuten kopte Victor Osimhen raak uit een corner. Maar Torino, met Perr Schuurs in de basis, gaf goed partij en kreeg ook kansen: Antonio Sanabria raakte in de rebound de paal na een halve redding van keeper Alex Meret op een uithaal van Samuele Ricci en Mërgim Vojvoda schoot voorlangs.

Vlak voor rust werd Napoli-fenomeen Khvicha Kvaratschelia onderuit gehaald in het strafschopgebied en de jonge Georgiër benutte zelf de penalty.

Vlak na rust vond Marthías Olivera het hoofd van Osimhen voor de 0-3. Torino viel wel aan, maar kansen bleven uit en na goed doorzetten van Osimhen maakte Tanguy N'Dombele er zelfs nog 0-4 van.