NOS VoetbalAangepast

PSV geeft voorsprong weg bij Vitesse en verzuimt naast Ajax te komen: 'Onacceptabel'

Bekijk de samenvatting van Vitesse - PSV

PSV heeft nagelaten de volle winst bij Vitesse te pakken en raakte zo verder achterop in de titelstrijd. Het werd in Arnhem 1-1. Daarmee verzuimde PSV om in punten op gelijke hoogte te komen met Ajax, dat de Klassieker verloor van koploper Feyenoord.

"Ik baal enorm", zei Xavi Simons. "Dit kan gewoon niet. Onacceptabel. Je ziet het al aankomen. Het zit me dwars. Hier moet je als PSV gewoon winnen." Coach Ruud van Nistelrooij had hetzelfde gevoel: "We moesten winnen, maar werden na de 1-0 te passief. Dan roep je het over jezelf af."

Kijk hieronder naar de reacties van Xavi Simons, Ruud van Nistelrooij en Vitesse-coach Phillip Cocu.

Dankzij Simons kwam PSV vroeg op voorsprong, en ook dankzij Marco van Ginkel. De ex-PSV'er van Vitesse stuurde Simons onbedoeld de diepte in en een andere ex-PSV'er, Nicolas Isimat-Mirin, gaf Simons vervolgens te veel ruimte en die moet je hem niet geven.

Simons als Ronaldo

Simons kapte zich achter het standbeen langs Isimat-Mirin en schoot in de achtste minuut de openingsgoal binnen. Het was voor de 19-jarige Simons de dertiende eredivisiegoal van het seizoen. Hij trad in illustere voetsporen.

Simons werd de eerste tiener met meer dan twaalf eredivisiegoals voor PSV in één seizoen sinds Ronaldo in het seizoen 1994/1995.

Het eindtotaal van dertig doelpunten van het Braziliaanse fenomeen Ronaldo zal Simons niet gaan halen, maar indrukwekkend is het wel wat het talent laat zien. Tot zichtbare frustratie van Simons en ook Van Nistelrooij zette PSV na de vroege openingsgoal niet door.

De Eindhovenaren namen gas terug en lieten de thuisploeg terug in de wedstrijd komen. Via Million Manhoef was Vitesse gevaarlijk. De linkspoot claimde na een duel met André Ramalho tevergeefs een strafschop en Patrick van Aanholt voorkwam met een sliding dat Manhoef kon uithalen.

De beste kansen waren voor PSV. Van Aanholt schoot rakelings naast, Fábio Silva kopte op de paal en in de tweede helft verzuimde Luuk de Jong de score te verdubbelen. De spits werkte de bal na een corner van dichtbij voorlangs. Even later ging het aan de andere kant mis voor PSV.

Onnodig

Na nonchalant uitverdedigen van Ibrahim Sangaré moest Van Aanholt aan de noodrem trekken en uit de toegekende vrije trap viel de 1-1. Van Ginkel verlengde en de bal verdween via de borst van Sangaré in het doel.

Een onnodige tegengoal die PSV twee punten kostte, vandaar ook de frustratie bij Simons en Van Nistelrooij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl