Schade in Cuenca, Ecuador
NOS NieuwsAangepast

Doden en schade na aardbeving Ecuador en Peru

Een krachtige aardbeving heeft het zuidwesten van Ecuador en noorden van Peru opgeschrikt. Daardoor zijn zeker dertien mensen in Ecuador om het leven gekomen, zegt president Lasso. Ook is er op verschillende plekken schade. In Peru viel een dode.

De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst een kracht van 6,8. Het centrum lag zo'n 80 kilometer ten zuiden van de stad Guayaquil, een metropool met drie miljoen inwoners. Op diverse plaatsen renden mensen in paniek hun huis uit, melden ooggetuigen. President Lasso heeft zijn inwoners opgeroepen de rust te bewaren.

Een van de dodelijke slachtoffers is volgens de autoriteiten iemand die in een voertuig bedolven werd onder het puin van een huis. Dat gebeurde in de stad Cuenca. Drie anderen kwamen om het leven in de provincie El Oro. Het reddingswerk verloopt moeizaam doordat op sommige plaatsen telefoon- en stroomkabels naar beneden zijn gekomen.

In Guayaquil hebben huizen en panden schade opgelopen. Sommige muren zijn ingestort. Drie tunnels zijn afgesloten. In de stad Machala is een pier ingestort.

Een tv-uitzending werd vanwege de aardbeving onderbroken:

In buurland Peru was de beving in het noorden aan de grens met Ecuador te voelen. Volgens premier Otárola is een meisje van 4 om het leven gekomen. Zij raakte gewond aan haar hoofd nadat haar woning was ingestort.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl