NOS NieuwsAangepast

Texas massacre blijkt bescheiden vuilnisbelt

Paniek in de Amerikaanse staat Texas. Er zouden heel wat lijken rond een woonhuis liggen. Maar het leek uiteindelijk wat anders te liggen. Hieronder de gebeurtenissen chronologisch:

00:21 uur - Schokkend nieuws uit de Amerikaanse staat Texas. Om 17:21 plaatselijke tijd vindt de politie daar na een tip 25 tot 30 lijken, sommige zonder ledematen. De lichamen zijn begraven in een massagraf in de tuin van een woonhuis. Persbureaus en websites vanuit de hele wereld duiken er bovenop, en gedurende de nacht komt er meer informatie naar buiten.

00:41 uur - Er wordt gesuggereerd dat alle slachtoffers kinderen zijn, van wie sommigen ledematen missen. Op grote nieuwssites en televisiestations verschijnen beelden van de vindplaats van de lichamen: een gewoon woonhuis. Ook wordt er gemeld dat er bloedsporen zijn gevonden en dat er een sterke lijkgeur hangt.

01:29 uur - Na een mediaspektakel van een uur meldt de politie ineens dat er helemaal geen massagraf is gevonden, maar dat de omstandigheden ter plekke verdacht zijn en dus verder onderzocht worden. Een Texaanse rechter vertelt verder dat de tip over het bloedbad van een helderziende vrouw is gekomen.

03:16 uur - Bijna drie uur na het eerste persalarm komt het verlossende woord: "Er is geen plaats delict". De tip die de politie kreeg van de helderziende blijkt vals: er is geen kinderlijkje te vinden. Laat staan 30.

04:25 uur - De eigenaar van het huis is zich intussen van geen kwaad bewust, de man is niet thuis omdat hij afgelopen zondag met zijn vrouw op reis is gegaan. Als hem om een reactie wordt gevraagd laat hij weten dat hij geschokt is door alle ophef. Daarnaast meldt de man dat hij niemand heeft vermoord, en dat de gevonden bloedvlekken van zijn ex-schoonzoon afkomstig zijn, die eerder een zelfmoordpoging ondernam.

En die lijkgeur dan? Die stank is niet afkomstig van een massagraf, maar van een berg rottend afval in de tuin.

Door: Suse

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl