Judoka Roy Meyer tijdens een training in 2022
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Judoka Roy Meyer veegt winkeldief neer in Rotterdam

Topjudoka Roy Meyer heeft afgelopen weekend geholpen bij de aanhouding van twee winkeldieven in Rotterdam. Zijn judo-ervaring kwam daarbij van pas.

De 31-jarige sporter zat met zijn gezin in de auto toen hij een beveiliger achter twee vermoedelijke winkeldieven aan zag rennen. "Het gebeurde op vijf meter van m'n auto. Ik vroeg aan mijn vriendin of ik moest gaan helpen en zij zei: 'ga er maar achteraan.' Ik rende op sokken achter hem aan over de trambaan, het zag er waarschijnlijk niet uit", vertelt hij tegen de regionale omroep Rijnmond.

'Bleef netjes liggen'

Na een achtervolging van zo'n honderd meter kreeg het judoka-zwaargewicht een van de twee mannen te pakken. "Ik pakte hem met één hand bij zijn kraag en veegde hem met m'n voet onderuit. Hij bleef netjes liggen toen ik had gezegd dat hij mij niet nog een keer moest laten rennen."

De beveiliger kon de tweede man tegenhouden. De politie heeft de man die door Meyer was gepakt van hem overgenomen. "Ze hebben mijn verklaring opgenomen en me bedankt. Daarna zijn we gaan eten."

Honderd meter over de trambaan rennen zonder schoenen deerde de judoka overigens nauwelijks. "Ik ben vaker op blote voeten, er zit een dikke laag eelt op."

De politie heeft Meyer ook op sociale media bedankt. "Een mooi voorbeeld van hoe hulp uit onverwachte hoek kwam", schrijft de politie. De twee dieven hadden volgens de politie 80 euro aan voedsel gestolen in een supermarkt.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat Meyer helpt bij de arrestatie van een winkeldief. "Dit jaar heb ik in Breda ook al geholpen in de supermarkt. Daar had iemand blikjes bier gestolen en die gooide hij naar een beveiliger. Ik heb daar geen angst voor. Het is je verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan een veilige samenleving."

Advertentie via Ster.nl