Burgemeester Bouvy-Koene en de andere aanwezigen bij het grafje
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

In Lek gevonden baby begraven als 'Mirjam van Lekkerkerk'

De baby die begin deze maand dood in de Lek bij Lekkerkerk werd gevonden is vandaag in besloten kring begraven. Het kindje, een meisje, heeft van de burgemeester van Krimpenerwaard, waar Lekkerkerk onder valt, de naam 'Mirjam van Lekkerkerk' gekregen.

De vinder van het lichaampje, burgemeester Bouvy-Koene en een aantal politiemensen waren bij de begrafenis aanwezig. Een dichter schreef speciaal voor de baby het gedicht Meisje van de Lek.

Omdat het kindje voor zover bekend geen naam had, mocht de burgemeester haar een naam geven, schrijft Omroep West. Er is gekozen voor Mirjam van Lekkerkerk. Haar voornaam verwijst naar de zus van Mozes, die volgens het Bijbelse verhaal in een mandje in de Nijl te vondeling werd gelegd. Het meisje heeft 'Van Lekkerkerk' als achternaam gekregen, omdat ze daar is gevonden.

"De vondst van Mirjam heeft op veel mensen een diepe indruk gemaakt", zei burgemeester Koene tijdens de uitvaart. "Wij hebben haar vandaag met liefde een mooie plek in onze gemeenschap gegeven. Wij maken nog een herinneringsdoos voor de eventuele nabestaanden van Mirjam."

Het meisje werd in besloten kring begraven

Het levenloze lichaampje van het meisje werd op vrijdag 3 maart door een voorbijganger gevonden in een plastic tas die in het water lag onder aan de Schuwacht, een dijk aan de Lek. Het meisje werd geboren na een voldragen zwangerschap en lag mogelijk al weken in het water. Naar de ouders van het meisje wordt nog altijd gezocht.

Wanneer bij een overlijden geen nabestaanden bekend zijn, ligt de verantwoordelijkheid voor de begrafenis bij de gemeente. Volgens waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene heeft de gemeente het meisje "met veel aandacht en zorg een liefdevol afscheid gegeven".

Advertentie via Ster.nl