Op 18 maart 2019 werd Nederland opgeschrikt door de tramaanslag in Utrecht
NOS Voetbalβ€’

FC Utrecht herdenkt tramaanslag van 2019 in thuisduel met Go Ahead Eagles

FC Utrecht herdenkt zaterdag rond het thuisduel met Go Ahead Eagles de slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht. Het is dan vier jaar geleden dat er vier doden en zes gewonden vielen bij een schietpartij in en rondom een tram op het 24 Oktoberplein.

Als de spelers het veld betreden in de Galgenwaard houden de supportersverenigingen een sfeeractie die in het teken staat van de aanslag. Vervolgens wordt er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Ook de betrokken hulpverleners worden niet vergeten. Voor hen staat in de achttiende minuut een staande ovatie op de planning.

FC Utrecht roept "alle aanwezigen op om hun respect te tonen" tijdens de herdenking.

Het is niet de eerste keer dat FC Utrecht de aanslag herdenkt. Tijdens een stille tocht enkele dagen na de schietpartij maakten fans indruk met een spandoek waarop de tekst 'Utreg buigt nooit' stond. Deze boodschap kwam later vaker terug.

In 2019 stond de club voor een wedstrijd tegen Feyenoord ook uitgebreid stil bij de fatale schietpartij. Voor elk slachtoffer brandde er een fakkel, het lied Amazing Grace werd gezongen en ook toen bleef het stadion een minuut stil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl