Een Amerikaans toestel land op de luchthaven Rzeszow-Jasionka in Polen
NOS Nieuws

'Polen arresteert zestal op verdenking spionage voor Rusland'

Polen heeft zes buitenlanders aangehouden op verdenking van spionage voor Rusland. Dat meldt de BBC op basis van Poolse regeringsbronnen. De zender spreekt van een spionagenetwerk. Over hun identiteiten is nog niets bekendgemaakt.

Het zestal zou verborgen camera's hebben geplaatst bij spoorwegknooppunten en langs belangrijke verkeersroutes die gebruikt worden voor de bevoorrading van het Oekraïense leger. De camera's zouden onder meer zijn geplaatst bij een kleine luchthaven vanaf waar militair materieel en hulpgoederen worden verplaatst naar Oekraïne.

Het gaat om een vliegveld in de provincie Rzeszów, enkele tientallen kilometers van de Oekraïense grens. Amerikaanse en Europese militairen landen er regelmatig met goederen bestemd voor het buurland.

Volgens de Britse zender is de bevoorradingsplek zo cruciaal dat Washington hem beveiligt met defensiesystemen. De luchthaven werd recent door president Biden aangedaan toen hij een bezoek bracht aan Kyiv.

Afgelopen jaar werden in Polen meer arrestaties verricht vanwege mogelijke spionage. Vorige maand werd een Rus in Polen veroordeeld voor spionage die tussen 2015 en 2022 plaatsvond. Het land is een belangrijke bondgenoot van Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl