NOS Voetbal

Van verkrachting beschuldigde Hakimi in Marokkaanse voetbalselectie

Achraf Hakimi is ondanks dat hij is aangeklaagd voor verkrachting opgenomen in de Marokkaanse voetbalselectie. Marokko speelt later deze maand oefenwedstrijden tegen Brazilië en Peru.

"We staan achter hem en dat is het belangrijkste", zei de Marokkaanse bondscoach Walid Regragui over de verdediger van Paris Saint-Germain. "Hij is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. De selectie en alle Marokkaanse inwoners steunen hem."

Het vermeende slachtoffer, een vrouw van 24 jaar, meldde zich vorige maand bij de politie. Hakimi zou haar hebben verkracht in zijn huis in Boulogne-Billancourt, in een buitenwijk van Parijs. Ze zegt dat ze er uiteindelijk in is geslaagd het huis te ontvluchten.

De Franse politie is een onderzoek gestart naar de Marokkaanse verdediger van Paris Saint-Germain.

Hakimi is Marokkaans international en was in december vorig jaar een van de belangrijkste spelers in het succes van Marokko op het WK in Qatar, waar het land de halve finale bereikte.

Zijn club Paris Saint-Germain zei eerder dat de voetballer nog bij de selectie zit. "We steunen onze speler en hebben vertrouwen in de werking van het gerecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl