NOS Sport

Schouten helpt Verweij aan eindzege in Marathon Cup, Visser zegeviert ook

Sprint Schouten helpt Verweij aan eindzege in Marathon Cup

Maaike Verweij heeft de Marathon Cup in de wacht gesleept. Ze miste vanwege een gebroken sleutelbeen de afsluitende race in Leeuwarden, maar hield dankzij ploeggenotes Irene Schouten en Marijke Groenewoud Esther Kiel achter zich.

Schouten, die bij de WK afstanden vorig weekeinde nog goud greep op de 5.000 meter, en Groenewoud begonnen met een speciale opdracht aan de marathon. Kiel kon Verweij nog passeren als ze met een ronde voorsprong zou winnen. Ze deden er daarom alles aan om dat te voorkomen.

Schouten won de wedstrijd ook nog, door in de sprint Groenewoud en Kiel voor te blijven. Schouten schaatste haar achtste marathon dit jaar en won zes keer.

Visser wint bij de mannen

Bij de mannen volstond voor Harm Visser de negende plaats in Leeuwarden om zich winnaar van de Marathon Cup te mogen noemen. De dertiende en laatste marathon werd door zijn ploeggenoot Robert Post gewonnen.

Dubbelslag voor Jumbo-Visma in laatste wedstrijd Marathon Cup

Visser (Jumbo-Visma) had baat bij een door zijn ploeggenoten Post en Jorrit Bergsma georganiseerde vluchtgroep van acht man. Met de punten die die acht weg zouden kapen, kon naaste belager Sjoerd den Hertog hem niet meer passeren.

De acht sloegen een flink gat en in de finale reden Post en Daan Gelling weg, waarna Post de rapste was in de sprint. Bergsma klopte de andere vijf vluchters in de strijd om de derde plaats en Visser won de sprint van het peloton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl