Romeny goud waard voor Emmen, dat drie punten pakt tegen concurrent Excelsior

Bekijk de samenvatting van FC Emmen-Excelsior

FC Emmen heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. De Drentenaren klopten in eigen huis Excelsior met 2-0 en wippen daardoor over de nummer vijftien van de ranglijst heen.

De Rotterdammers, die hun vijfde nederlaag op rij leden, kunnen zelfs onder de degradatiestreep terechtkomen als later vandaag FC Groningen weet te verrassen bij AZ.

Emmen-doelman Mickey van der Hart behoedde de thuisclub voor een vroege achterstand door een diagonale schuiver van Couhaib Driouech met de voet onschadelijk te maken. Daarna viel er lange tijd weinig te beleven op De Oude Meerdijk waar de angst (voor een nederlaag) regeerde.

Pas in de slotfase van de eerste helft was er weer sprake van enige opwinding. Van der Hart onderscheidde zich andermaal met een knappe reflex op een schot van dichtbij van Nikolas Agrafiotis.

'We scoren te weinig' ziet Van Gassel, Romeny noemt goal bevrijdend

Aan de andere kant stond Siebe Horemans, die zijn 150ste wedstrijd voor Excelsior speelde, zijn doelman bij met een redding op de lijn, nadat Mike te Wierik weer eens gevaarlijk was doorgekomen over rechts.

Romeney slaat toe

Na rust namen de gasten het initiatief en bracht Agrafiotis Van der Hart in de problemen, die de Drentse sluitpost pas in drie instanties de baas was. Dat kon Excelsior-collega Stijn van Gassel niet zeggen toen halverwege de tweede helft Ole Romeny na een vrije trap van Mark Diemers een kopbal op hem afvuurde: 1-0. De doelman moest het antwoord schuldig blijven.

Van Gassel stond wel paraat bij een schot van de door Diemers vrijgespeelde Richairo Zivkovic. In de rebound trof Romeney - weer hij - alsnog doel: 2-0.