Hulpdiensten op de plek van het ongeluk
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Gezin van vier komt om bij ongeluk A59, betrokkene vermoedelijk onder invloed

De vier doden die gisteravond vielen bij een auto-ongeluk op de A59, komen uit hetzelfde gezin. Volgens de politie gaat het om een tienjarig meisje, een jongen van 13 en hun ouders, beiden 46 jaar, afkomstig uit Raamsdonksveer. Hun auto vloog na de botsing in brand.

Het ongeluk, waarbij vier auto's en een vrachtwagen waren betrokken, gebeurde gisteravond rond 21.15 uur. De weg lag na het ongeluk bezaaid met auto-onderdelen en er ontstond een verkeerschaos. De snelweg tussen Waalwijk en Dussen was in één rijrichting de hele nacht en een deel van de ochtend afgesloten voor politieonderzoek, schrijft Omroep Brabant.

Drank- en drugsgebruik

Een van de automobilisten die betrokken waren bij het ongeval is een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek. Hij raakte lichtgewond. Uit een eerste test blijkt dat hij vermoedelijk te veel gedronken had en drugs had gebruikt. Zijn rol bij de toedracht wordt nog onderzocht. Ook neemt de politie de gladheid op de weg mee in het onderzoek.

Burgemeester Marian Witte van de gemeente Geertruidenberg is aangedaan door het ongeluk: "Wij zijn geschokt en verdrietig. We wensen hun naasten, familie, vrienden, collega's, klasgenoten en iedereen die dit gezin nu plotseling moet missen heel veel sterkte en kracht toe", schrijft ze.

Ik ben er kapot van. Het is in- en intriest.

Bewoner Raamsdonksveer

Ook op straat in Raamsdonksveer wordt met afschuw op het nieuws gereageerd: "In je eigen dorp, en dan een heel gezin. Verschrikkelijk. Ik kan er weinig anders van maken. Ik hoefde niet rond te bellen wie het waren, ik wilde het niet weten", zegt een bewoner tegen Omroep Brabant.

Een andere inwoner zegt haar tranen niet te kunnen bedwingen: "Ik ben er kapot van. Het is in- en intriest." Weer een ander vult aan: "We hebben het er allemaal over, iedereen leeft mee."

Advertentie via Ster.nl