NOS NieuwsAangepast

Goede Start Witbrood wint Gouden Windei

Blue Band krijgt het Gouden Windei 2011. De 'prijs' wordt jaarlijks door Foodwatch uitgereikt aan het meest misleidende product.

Het Gouden Windei gaat naar Blue Band voor zijn 'Goede Start! Witbrood'.

Blue Band claimde dat dit een goede vervanger is voor volkorenbrood. Volgens consumentenorganisatie Foodwatch is daar niets van waar.

"Het is gewoon witbrood met toegevoegde vezels, zoals houtsnippers. Die halen het niet bij de vezels in volkorenbrood", zegt Bart van Opzeeland van Foodwatch.

Beter volkorenbrood

Het moederbedrijf van Blue Band, Unilever, vindt de claim van Foodwatch misleidend. "We hebben de teksten op de verpakking al aangepast en we vinden het eten van volkorenbrood ook beter dan het eten van witbrood", zegt een woordvoerder.

Ook de claim dat er houtsnippers in het product zitten, vindt de fabrikant misleidend. Er wordt volgens Unilever een verdikkingsmiddel gebruikt dat uit hout wordt gehaald, maar geen vezels uit hout.

Stemmen

Foodwatch selecteerde vorige maand vijf producten die misleidend zouden zijn. Consumenten konden de afgelopen weken stemmen. Er is ruim 10.000 keer gestemd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl