Deze auto's botsten op elkaar na een slippartij in Tweede Exloërmond
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Mooie plaatjes, maar ook overlast door sneeuw in Noord-Nederland

Het KNMI heeft code geel uitgegeven vanwege (natte) sneeuwval. Het is plaatselijk glad en dat kan in het hele land zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties.

RTV Drenthe meldt dat er meerdere ongelukken zijn gebeurd door de gladheid. In Tweede Exloërmond zijn twee auto's na een slippartij op elkaar gebotst. Daarbij raakten twee mensen gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Op de A28 ter hoogte van Eelde belandde een auto in de berm. De bestuurder van die auto bleef ongedeerd.

In Friesland zijn er meerdere meldingen van aanrijdingen op wegen in de regio Heerenveen, Sneek en Bolsward. Op de Afsluitdijk raakte een vrachtwagenchauffeur ter hoogte van Kornwerderzand de macht over het stuur kwijt waardoor zijn wagen dwars over de linkerrijstrook tot stilstand kwam. Het is niet duidelijk of de vrachtwagenchauffeur bij het ongeluk gewond is geraakt.

Op de Afsluitdijk raakte een vrachtwagenchauffeur de macht over het stuur kwijt

De situatie op de weg

Rijkswaterstaat Noord-Nederland laat weten dat het op dit moment rustig is op de weg. "We hebben her en der een paar slippartijen gehad", zegt Anne van der Meer namens de dienst. "Nu de temperatuur boven nul is en de sneeuw niet blijft liggen, valt het wel mee qua drukte."

Als de temperatuur later vandaag onder het vriespunt daalt, gaat Rijkswaterstaat weer preventief zout strooien. "Tot die tijd monitoren we het weer. We ondernemen actie zodra dat nodig is." Alleen al vandaag is er in Nederland ruim een miljoen kilo zout gestrooid.

De waarschuwing van het KNMI blijft van kracht tot en met zaterdagochtend 11.00 uur.

  • RTV Drenthe
    In Assen lag een laagje sneeuw vanochtend
  • Thanée Hartlief
    Deze Drentse Berner Sennenhond vermaakt zich met de sneeuw
  • Venema Media
    Auto's in deze Groningse straat zijn bedekt met een sneeuwlaag

Het winterse weer levert ook prachtige plaatjes op. Delen van de provincie Groningen zijn bedekt met een deken van sneeuw, meldt RTV Noord. Omrop Fryslân heeft de mooiste foto's op een rij gezet.

De Martinitoren in Groningen in wintersfeer:

Advertentie via Ster.nl