Meer dan zeventig agenten waren in het dorp op zoek naar de overvallers
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Klopjacht in Rijsbergen voorbij, drie overvallers aangehouden

In Rijsbergen heeft de politie vanavond een klopjacht gehouden op drie overvallers die waren gevlucht na een overval op een bedrijf in België. Ze zijn alle drie aangehouden.

Meer dan zeventig agenten zochten in het Brabantse dorp naar de mannen. Omdat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk waren, raadde de politie de bewoners aan om binnen te blijven. Inmiddels mogen zij weer naar buiten, meldt de politie. Tijdens de klopjacht werden ook de toegangswegen naar het dorp enige tijd afgesloten.

Bij de arrestatie van de eerste twee verdachten loste de politie waarschuwingsschoten. Een van hen raakte gewond doordat hij tijdens de aanhouding werd gebeten door een politiehond. De derde verdachte leek in eerste instantie spoorloos, maar de politie wist hem later op de avond in Rijsbergen aan te houden.

Dit zijn beelden van de vlucht van de verdachten:

Klopjacht op overvallers in Rijsbergen

De verdachten zouden een wapenhandelaar in het Belgische Nieuwmoer hebben overvallen, schrijft Omroep Brabant. Dat ligt niet ver van Rijsbergen af. Daarna sloegen de overvallers op de vlucht richting Nederland. Ze lieten een auto achter in Rijsbergen en gingen er daarna te voet vandoor. De gevonden auto wordt onderzocht.

Volgens Omroep Brabant speurden de agenten onder meer met een drone de omgeving af. Inzittenden van auto's in het dorp werden gecontroleerd. Agenten vroegen wat mensen er kwamen doen.

Advertentie via Ster.nl